Page content

article content

Bad Hindelang, viermaal wellness

Bad Hindelang heeft veel te bieden op het gebied van wellness. Het is niet alleen een klimaatkuuroord, houder van het predicaat allergievriendelijke toeristische bestemming, bezitter van de hoogst gelegen zwavelbron maar ook een Premium-Class Kneipp Kuuroord.

Bad Hindelang in de Beierse Alpen is een bestemming voor alle jaargetijden. In de winter liggen de skipistes op een hoogte van meer dan 1000 meter; sneeuw is hier dus gegarandeerd. Voor de langlaufers biedt Bad Hindelang prachtige faciliteiten met 110 kilometer aan langlaufloipen, tot in het naburige Oostenrijk. De hoge bergen van Bad Hindelang nodigen niet alleen uit tot wintersporten maar ook tot wandelen.

Klimaatkuuroord

Bad Hindelang is een van de weinige hoogalpine vakantieoorden van Beieren met een uitstekende luchtkwaliteit. De luchtuitwisseling tussen bergen en dalen, bekend als de Hindelanger ‘klimaatschommel’, verfrist op hete zomerdagen en zorgt voor een verkwikkende nachtrust.

Als houder van het Premium-Klasse certificaat van het Heilklimatischen Kurort label is er extra aandacht voor de natuur. In de stille, autoloze Hindelanger zijdalen groeien zeldzame bloemen en leven adelaars, gemzen en marmotten.

Allergie-vriendelijk

Bad Hindelang is houder van het certificaat allergie-vriendelijk. Dit certificaat van het European Centre for Allergy Research Foundation wordt toegekend als er speciale aandacht en aanbod in hotels, restaurants en supermarkten is voor mensen met een allergie. Meer dan 80 bedrijven in Bad Hindelang bieden dit allergievriendelijk aanbod waaronder Panormahotel Oberjoch, Berg- und Aktivhotel Edelsberg en Hotel Prinz-Luitpold-Bad.

Bad Hindelang bestaat uit een zestal dorpen en de dorpen Oberjoch en Unterjoch zijn extreem pollenarm. De Alpen-allergiepolikliniek in Oberjoch is uniek voor heel Duitsland. Zij bieden o.a. een gezondheidscheck voor degenen met allergie en astma. Het VVV kan hierin bemiddelen.

Zwavelbron en Kneipp Kuuroord

De hoogstgelegen zwavelbron van Duitsland vindt u bij Hotel Prinz-Luitpold-Bad. Al in de 17e eeuw kwamen de dorpelingen naar deze bron om hun klachten te verlichten. De spa van het hotel biedt behandelingen en faciliteiten die ontspanning bieden maar ook heilzaam zijn bij reuma en artrose. Zo vindt u naast een gewoon zwembad ook een bad dat gevuld is met het zwavelhoudende water uit de nabijgelegen bron. De zwavelbron en turfmodder vormen de basis van vele behandelingen zoals de modderbaden. Het hotel is lid van Wellvital in Bayern.

In Duitsland zijn circa 60 Kneipp Kuuroorden waarvan een tiental het predicaat Premium-Class verdienen. Bad Hindelang is hier een van dankzij de specialistische kliniek, de Kneipp-faciliteiten (zoals het blotevoetenpad en arm/voetenbaden) en de luxe gekwalificeerde wellnesshotels die behandelingen bieden volgens de beproefde Kneipp-therapie.

Allgäuer traditie

De zes dorpen die Bad Hindelang vormen, hebben hun eigen dorpsgezicht bewaard. Met de karakteristieke Allgäuer boerderijen, bloeiende boerentuinen en bijzondere kerken en kapellen. De traditie van klederdracht, dans, oude ambachten en Alphoornblazers wordt hier nog met verve in stand gehouden.

Omgeving

Bad Hindelang ligt op 800 kilometer van Utrecht in de Duitse deelstaat Beieren, vlakbij de grens met Oostenrijk. In de omgeving vindt u beroemde bezienswaardigheden als Kasteel Neuschwanstein en het prachtige natuurgebied van de Bodensee. De hoofdstad van Beieren, München, is niet ver van Bad Hindelang. Als u wilt vliegen, is dit de dichtstbijzijnde luchthaven.

Aanbod

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via onderstaand formulier.

  • Vul een waarde groter dan of gelijk aan 1 in.