Borgo Egnazia - Puglia

Borgo Egnazia - Puglia

In het hart van Puglia op 300 meter van de kust ligt het uitermate fraaie Borgo Egnazia, een typisch Apulische Borgo. Het resort bestaat uit het hoofdgebouw ‘La Corte’ en een traditionele ‘Borgo’ met huisjes en straatjes, uitkomend op een plein. Dit alles omgeven door eeuwenoude olijfbomen en heuvels. Ideaal om de regio te verkennen maar ook om te ontspannen, aan de zwembaden, het strand en in de bekroonde Spa.

In de tuin heb je keuze uit diverse zwembaden, kinderbad en overdekt zwembad met ligbedden en parasols. Op 3 km ligt het rotsachtige strand Cala Masciola en het zandstrand La Fonte met ligstoelen en parasols (exclusief voor de hotelgasten met pendeldienst). Voor kinderen in de leeftijd 8-12 jaar is de Marinai Kids Club (8-12 jaar) en ook voor tieners zijn er activiteiten. Voor de golfers is er een bijzonder mooie 18-holes golfbaan. Regelmatig organiseert het resort wijnproeverijen en culturele uitstapjes in de omgeving (tegen betaling).

In de restaurants kan je volop de heerlijke Apulische keuken ervaren. La Frasca i een echte trattoria met traditionale regionale gerechten, Due Camini is een fine dining restaurant en Pescheria Da Vito bij de beachclub Cala Masciola is een mix tussen een restaurant en een echte Apulische viswinkel. Kies je vis en vervolgens wordt deze bereid zoals je wilt. Bij Trattoria Mia kan je ook kooklessen volgen. Verder is er een wijnkelder en diverse bars.

Vair Spa

De bekroonde Vair Spa (1.800 m²) biedt qua faciliteiten een binnenbad, moderne fitnessruimte, jacuzzi, stoombad en sauna. De Vair Spa biedt een ruime keuze aan behandelingen, arrangementen en retreats waaronder Happiness Breaks.

Vair betekent “waar” in het dialect van Puglia en vindt zijn kern essentie in het nastreven van geluk. Een  team van therapeuten maar ook muzikanten en lokale dansers begeleiden je tijdens de programma’s en behandelingen op basis van persoonlijke wensen en behoeften. Het is als een reis om je interne kompas te herstellen en weer in contact te komen met je eigen geluk en welbevinden. Dit alles onder bezielende begeleiding van een expert op medisch en gezondheidsgebied, de Dr. Sara Farnetti, specialist in interne geneeskunde, pathofysiologie van metabolisme en voeding.

Borgo Egnazia heeft de mediterrane voedselcultuur altijd gekoesterd in het concept van “gezond eten”. Dokter Farnetti gelooft hier ook in, met haar Precision Medicine and Functional Nutrition: het herstellen en verbeteren van de gezondheid en vitaliteit. Functionele voeding is een natuurlijke maar innovatieve manier om gezondheid te winnen door verouderingsprocessen op een gepersonaliseerde manier om te keren. Borgo Egnazia biedt gasten de mogelijkheid om het dynamische en geïndividualiseerde voedingsprogramma te volgen. Het biedt een op maat gemaakte combinatie van gerechten die de juiste synergie van voedingsstoffen creëren. Een voedingsprogramma dat op een natuurlijke manier past bij de Apulische tradities en de wellnessservaringen van Borgo Egnazia verrijkt.

AANBOD

Boek een van de kamers of villa's. Meer info/boeken ...