Les 3 Vallées met Méribel, les Menuires, Val Thorens en ..

In het welbekende Trois Vallées in de Franse Alpen liggen de bekende wintersportdorpen Courchevel, Méribel, Les Menuires en Val Thorens. Met in het dal het kuuroord Brides-les-Bains dat eenvoudig te bereiken is vanuit Méribel per kabelbaan. Met 607 km aan pistes is dit het grootst verbonden skigebied ter wereld. Veelal bieden de accommodaties ski in/ski out.

Les Menuires met in april yogaski week

Les Menuires is een bestemming voor jong en oud en draagt het kwaliteitslabel ‘Famille Plus’. Daarnaast is het skigebied een paradijs voor freeriders. In de zogenaamde ‘fun zones’ is er voldoende vertier voor families en ervaren skiërs kunnen zich naar hartelust ‘off piste’ uitleven. Verder staat het dorp  bekend om haar veelzijdige afdalingen, hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwe ‘ski in, ski out’ chaletwijken.

In Les Menuires vind je uitstekende restaurants en voorzieningen als een moderne spa en zwembad. De Aquaspa biedt ook een sauna, hamam en jacuzzi’s en voor behandelingen, massages en de spajet kan je terecht in het wellnesscentrum.

Yogiski week

De Yogiski Week is een week met yoga, wandelen, ontspanning, meditatie en veel meer. Zo zijn er tijdens deze week gratis workshops zoals sophrologie (een ontspannende techniek gebaseerd op yoga), reflexology, yoga, shiatsu, sylvotherapie maar ook workshops over voeding en stress management. Mindfulness wandelingen langs de rivier, pranayama yoga sessies in de buitenlucht en ademhalingsoefeningen helpen om je wintersportvakantie nog ontspannender te maken.

Méribel, het geheim van de Alpen

Méribel heeft in de loop der jaren zijn charme weten te behouden met de houten chalets die verspreid tegen de berghelling liggen. Het Olympische station Méribel ligt in het hart van de 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld, dat maar liefst 600 km aan pistes en 200 skiliften telt. De mogelijkheden zijn ongekend voor iedereen: beginners, geoefende skiërs, free stylers, snowboarders, gezinnen en après-skiërs. Er wordt wel gezegd dat je naar Courchevel gaat om gezien te worden terwijl Méribel gezien wordt als een groot geheim.

In het Olympisch park is een paar jaar geleden een Cinq Mondes Spa geopend. Met sauna’s, stoombad, jacuzzi en de speciale behandelingen en rituelen van Cinq Mondes. Het theehuis van de spa biedt een panoramisch uitzicht op de Mont-Vallon.

Alle accommodaties in Méribel voldoen aan de eisen van het architectonische handvest die de traditionele bouwstijl van steen en hout beschermt. Zo ook de nieuwe 5-sterren Residentie l’Hevana in het centrum van Méribel op 5 tot 8 minuten lopen naar de pistes. De appartementen met 2 tot 4 slaapkamers hebben een balkon en terras en de superior appartementen ook sauna en open haard. Ontspan na een dag in de buitenlucht in de Deep Nature Spa en het binnenzwembad. Daarnaast zijn er prachtige wellnesshotels. 

In het dal ligt kuuroord Brides-les-Bains en met de telecabine van Olympe bent u er vanuit Méribel binnen 25 minuten.

Brides-les-Bains, ski & spa

Brides-les-Bains betekent sneeuw op een andere manier: zuivere lucht, rustige wandelingen in de omgeving, een gezellige dorpssfeer, in tegenstelling tot de drukke stations waar skiërs in horden tegelijk afdalen …

In dit beroemde kuuroord dat al sinds de 19e eeuw bestaat, (afslanken, artrose en reumatologie), kunt u vanaf december skiën en wellness combineren, door een bezoek aan The Grand Spa Thermal. Het water van de twee bronnen in dit kuuroord heeft speciale afvoerende en afslankende eigenschappen. De Grand Spa biedt dan ook diverse afslankprogramma’s maar ook speciale Ski & Spa arrangementen. Het thermale water wordt gebruikt als drinkkuur en in behandelingen zoals pakkingen, hydromassagebaden en aquajets. Persoonlijk dieetadvies wordt aangeboden en regelmatig zijn er kookworkshops en demonstraties. In de Spa vindt u ook een fitnessruimte, met groepslessen, en een saunagebied met o.a. sauna, hamam, stoombad en jacuzzi’s.

Het Grand Hotel des Thermes ligt naast de Grand Spa en biedt faciliteiten als zwembad, sauna, stoombad en jacuzzi. Of verblijf bijvoorbeeld in het Golfhotel, een luxe hotel met uitstekende verbinding naar het skigebied. 

Courchevel en Val Thorens

Courchevel bestaat uit 6 dorpen en staat bekend als jetset-skioord met 7 Michelin-restaurants (van 1 tot 3 sterren), helicopter-transfers en design-winkels. Desondanks is er voor elk budget een accommodatie in een van de dorpen. Van appartementen toch prachtige wellneshotels.

Sinds vele jaren is Val Thorens uitgeroepen tot beste ski-oord ter wereld en net zoals de andere skidorpen zijn er vele activiteiten. Verblijf hier bijvoorbeeld in Hotel Koh-i-Nor.

De skidorpen in Les 3 Vallées hebben een lang wintersportseizoen van half december tot eind april.

Ruim aanbod aan accommodaties

Verblijf in een hotel met spa, een van de appartementen of chalets. 

Wintersportvakanties naar Les Trois Vallées ...