arrow_drop_up arrow_drop_down

Opatija, mondaine badplaats in Kroatië

Al 170 jaar is Opatija een mondaine badplaats aan de Adriatische Zee; het was een van de eerste badplaatsen van Europa en ooit dé badplaats van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. Opatija, in het noordelijk deel van het schiereiland Istrië, kent een lange historie van kuren en wellness.

De oudste vorm van toerisme is het gezondheidstoerisme en de Kvarner kust met o.a. Opatija was in die tijd vooral in trek bij de adel uit Hongarije en Oostenrijk. Dit deel van Kroatië werd dan ook wel de Oostenrijkse Rivièra genoemd. De architectuur en de prachtige parken herinneren aan deze tijd.

Maak zeker een wandeling te maken over de Lungomare, het betegelde wandelpad van 12 kilometer lang, dat loopt van Opatija naar Ičići en Lovran en dat een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee en de prachtige villa’s biedt. En las een stop in bij de oude pittoreske vissershaven Volosko met leuke restaurantjes als Le Mandrac voor een heerlijke maaltijd met regionale en visgerechten.

In 1884 werd het eerste hotel voor kuurgasten gebouwd, hotel Kvarner, en al in 1889 werd Opatija officieel uitgeroepen tot kuuroord. Geroemd om het sub-tropische klimaat en de natuurlijke zeebries met hoog zoutgehalte.  Thermale baden werden hier al in de Oudheid gebruikt om gezondheidsredenen en aan de Adriatische kust ontstonden er later nieuwe badinrichtingen, die gebruik maakten van de helende werking van zon, zee, zand en lokale kruiden. Beroemd is Opatija nu om het thalassotherapiecentrum.

Thalassotherapia

Dit gerenommeerde Thalassotherapiecentrum biedt moderne medische programma’s voor de behandeling van rugpijn, osteoporose, reuma maar ook speciale programma’s om af te slanken, voor managers en sporters.

Dit centrum van 2600 m² maakt gebruik van de therapeutische kracht van de zee en haar ingrediënten zoals zee-algen en omvat naast het medische centrum het Thalasso Wellness Centre Opatija. Hier vindt u een zwembad met verwarmd zeewater, jacuzzi en de Thalasso Spa Relax Zone met diverse sauna’s, Kneipp voetbad en relaxruimte met verwarmde bedden.

Ervaar hier een van de thalassobehandelingen voor lichaam en gelaat, massages; een zeezout-scrub, modderpakking, anti-cellulite massage of een speciaal programma voor rug, anti-stress, vitaliteit of toekomstige/nieuwe moeders. Overnacht in Villa Dubrava dat direct verbonden is met het thalassotherapiecentrum.

Aanbod

Volg een Thalasso Slank programma, vanaf 5 nachten (vanaf € 425 p.p.) of bijvoorbeeld een speciaal programma voor de Rug. Vanaf 7 nachten, vanaf € 497 p.p.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via onderstaand formulier.

  • Vul een waarde groter dan of gelijk aan 1 in.