Page content

Schroth

Schroth

Al ruim 60 jaar staat de Schroth-kuur voor gezondheid en welbevinden. De kuur werkt preventief maar heeft ook een geneeskrachtige werking. Zo geeft de kuur verlichting bij diverse aandoeningen zoals problemen met de stofwisseling, hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk), reuma, jicht en chronische ontstekingen. De Schroth-kuur zorgt daarnaast ook voor gewichtsafname en ontslakking van het lichaam.

De vier pijlers van de Schroth-kuur zijn

  • Schroth-pakking; deze wordt ‘s morgens vroeg (om ca. 4 uur) aangebracht en heeft door de warmte effect op de spieren/gewrichten, geeft verlichting bij pijn, verbetert de doorbloeding en is ontspannend.
  • Schroth-dieet; vetvrij, zoutloos, eiwit- en caloriearm maar zeker niet zonder smaak. Uniek is dat een glas natuurzuivere kuurwijn is toegestaan!
  • Schroth-drinkkuur; deze zorgt voor een intensieve drainage.
  • Rust en beweging

Het klimaatkuuroord Oberstaufen in de Allgäu mag als enige in Duitsland het predicaat Schroth SPA voeren en is wereldberoemd vanwege deze Schroth-kuur. Circa 70 hotels bieden deze kuur. Het advies is deze kuur minimaal gedurende 1 week te volgen; na circa 4 dagen begin je het effect te voelen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Indicaties

De Schroth-kuur is een prima detox-kuur ter preventie maar ook ter verlichting van klachten. Problemen met de stofwisseling, hoge bloeddruk, burn-out, overgewicht, reuma, jicht en chronische ontstekingen kunnen met de Schroth-kuur op een adequate wijze behandeld worden.