abano ritz hotel

Abano Terme en Montegrotto Terme

In de regio Veneto, vlakbij Padua en op circa 60 kilometer van Venetië, liggen deze twee kuuroorden. De Euganische thermale baden zijn de grootste spa in Europa gespecialiseerd in therapeutische modderbadtherapie of fangotherapie. De thermale modder is een heilzame mix van natuurlijke klei, mineraal water en micro-organismen met heilzame eigenschappen. Fangotherapie bestaat uit 4 basis-stappen; opbrengen van de modder, thermaal bad, zweet-sessie en tot slot massage.

De lange geschiedenis van de thermale baden Abano en Montegrotto is nauw verbonden met de Euganiërs en de oude cultus van Aponus, de god van het thermale water en de genezende krachten. Vandaag, net als tweeduizend jaar geleden, worden Abano en Montegrotto beschouwd als plaatsen van welzijn, ingebed in het rustgevende groen van de Euganische heuvels, de ideale plek om gezondheid en ontspanning te vinden.

Het thermale water in deze kuuroorden is uniek en vindt zijn oorsprong in de uitlopers van de Alpen. In dit gebied zijn meer dan 200 thermale baden rijk aan minerale zouten.

 Montegrotto Terme en Abano Terme zijn het ideale uitgangspunt voor excursies naar Venetië, Padua, Vicenza en Verona. In ongeveer 15 minuten reist u met de trein van Montegrotto Terme naar Padua en in ongeveer 1 uur midden in het centrum van Venetië.

Verblijf in een van de wellnesshotels voor een Fango-kuur, thermale wellness of specials zoals yoga, detox en immuuntherapie.

Abano Terme

Het 5-sterrenhotel Abano Ritz Hotel Terme is rustig maar toch centraal gelegen in een prachtige tuin van ongeveer 6.000 m². U vindt hier twee thermale zwembaden, spaprogramma‘s en schoonheidsbehandelingen.

De Abano Ritz SPAce biedt binnen- en buitenzwembaden (ca. 25 x 8 m, ca. 33°C), waterspelen (8-23 uur). Het buitenzwembad is in de tuin met relaxzone en hydromassage-jets. Verder biedt de spa een drijftank, belevenisdouche, thermische stoomsauna, Turks stoombad. Naast de fitnessruimte met Technogym-apparatuur en cardio-fitness is er tafeltennis, biljart en zijn er fietsen. Het it & Fun programma biedt o.a. stretching, watergymnastiek, aquapilates, aerobics, rugfitness.

Dr. Gianfranco Calfapietra is het hoofd van de Gezondheidsdienst van het Thermisch Centrum: Als chirurg is hij gespecialiseerd in lever- en stofwisselingsziekten, anesthesie, reanimatie en pijnstillende geneeskunde. Hij staat tot uw beschikking om uw gezondheidstoestand te beoordelen, om een persoonlijk behandelingsprogramma voor u samen te stellen en om de medewerkers van RitzSPAce, die in totaal uit 15 specialisten bestaan, bij te staan. Het centrum biedt een breed scala aan gepersonaliseerde programma's zoals fango- & pijntherapie, KNO-therapie, elektro- & fysiotherapie en natuurgeneeskunde.

Het hotel beschikt over 3 restaurants die zeer gewaardeerd worden om de wijnen en regionale gerechten.

U kunt hier een fango-kuur volgen met één modderpakking per dag. Fango werkt diep en ontgiftend, is ontstekingsremmend, verzorgt het lichaam met zuurstof, geeft energie en levenskracht. Vanaf € 837 p.p. Of boek een thermaal wellnessprogramma, vanaf € 89 p.p. Meer info ...

Hotel Terme Metropole ligt te midden van een groot park van 30.000 m², dichtbij het centrum van Abano Terme en biedt uitgebreide spa- en sportfaciliteiten.

Het hotel biedt een groot thermaal badlandschap met o.a. 3 thermale buitenbaden met verschillende watertemperaturen, waarvan één met thermaal waterloop, hydromassagestralen, tegenstroomsysteem, douches en whirlpool. Verder een zoetwaterzwembad voor sportief zwemmen, thermisch stoombad, sauna, ijsruimte, belevenisdouche, thermische zweetgrot, Finse sauna, zonneweide met zonneschermen, solarium, fitnessruimte.

De moderne oosterse thermen is de plek voor ayurvedische, oosterse en Aziatische behandelingen. Ook biedt het hotel fango-kuren, Thaise en klassieke massages, Shiatsu, Hot Stone en Yoga seminars.

Thermalfango d'Oriente is een unieke combinatie van Ayurvedische en traditionele thermale geneeskunde. De samenwerking van deze beide componenten heeft een positieve uitwerking bij stress, lost verkrampingen op en zorgt voor balans. Ideaal bij burn-out preventie. Een vakkundige arts binnen de Ayurvedische geneeskunde begeleidt u gedurende uw individuele behandelingen.

Het hotel biedt Fango-kuren en thermale wellness maar ook yoga, ayurveda & fango en immuno-menu-wellness. Meer info ...

Hotel Due Torri biedt ook een Fango & ImmunoMenu. De combinatie van modder en een speciaal dieet, speciaal ontwikkeld door het medische team en rijk aan anti-oxidanten, vitaminen en sporenelementen, zal uw immuunsysteem nieuwe kracht en energie geven.

Een andere specialiteit zijn de detox-kuren. De High Impact Detox zorgt ervoor dat de afvoer van toxines wordt vergemakkelijkt en zo wordt de energiebalans van het organisme verbeterd. Het programma maakt gebruik van de synergie van thermale behandelingen, massages, manuele therapieën en fotobiomodulatie. Het begint met een medisch onderzoek en meting van de concentratie van bloedbestanddelen van antioxidanten en vrije radicalen. Elke behandeling wordt individueel op maat gemaakt.

Dit eersteklas hotel, rijk aan traditie, biedt een klassieke fangokuurafdeling, thermale spa en beauty. U vindt hier o.a. thermaal zwembad "Poseidon" (ca. 35°C) met hydromassages, gezondheidsparcours en waterstraal voor de nekspieren, overdekt thermaalbad "Aphrodite" (ca. 36°C) en openlucht thermaalbad "Venere" (ca. 28°C). Meer info ...

Montegrotto Terme

Hotel Terme Neroniane is een elegant hotel temidden van een park in de buurt van het centrum. Het hotel biedt 2 thermale buitenbaden, waarvan één verbonden is met een  gerenoveerd thermaal binnenzwembad (ca. 18 x 13 m), met verschillende temperaturen en hydromassages en Kneipp-bassin. Tevens is er een wellness- en beautycentrum en de Emotion Spa met Finse sauna, Turks stoombad, ontspanningszoutkamer, tropische douche met aromatherapie, relaxruimte en solarium (tegen betaling).

U kunt hier terecht voor zowel een thermaal wellnessprogramma (vanaf 3 nachten, vanaf € 297 pp) als fangokuur (vanaf 6 nachten, vanaf € 1.162 pp). Meer info ...