Page content

Allergie

Allergie is een stijgend probleem in de westerse wereld. Circa 30% van de Europeanen heeft last van allergische reacties en de verwachting is dat dit gaat stijgen naar 50%.

Voor vele zaken kan je allergisch zijn. De meest voorkomende allergenen zijn pollen die hooikoorts veroorzaken, voedingsmiddelen en stof/huismijt.

In de betere wellnesshotels wordt rekening gehouden met de bekende voedingsmiddelenallergieën zoals melk, gluten en worden er alternatieven geboden.

Sinds kort zijn er toeristische bestemmingen die zich allergie-vriendelijk mogen noemen. Dit certificaat van het European Centre for Allergy Research Foundation wordt toegekend aan bestemmingen met speciale aandacht en aanbod voor mensen met allergie in hotels, restaurants en supermarkten.

Baabe op het eiland Rügen in de Oostzee werd als eerste verkozen en Bad Hindelang in Beieren (ook klimaatkuuroord) als tweede. Het ECARF-label is tevens toegekend aan wellnesshotels zoals Vitality Hotel Punta op Losinj, Kroatië.

Wellness bij allergieën

Niet iedereen is hetzelfde

We zijn allemaal verschillend en hebben onze voorkeuren. Kies de behandeling/therapie die u het meest aanspreekt en overleg met uw arts als u onder behandeling bent.

Voorafgaand aan een behandeling/kuur krijgt u in veel gevallen een intake over uw gezondheidssituatie. Meld eventuele klachten zodat hier bij de behandeling rekening kan worden gehouden.