Page content

Afslanken

Een aantal wellnesscentra biedt speciale programma’s om het afslanken te ondersteunen. Deze programma’s combineren veelal  behandelingen met beweging en gezonde voeding. Als start om uw leefstijl te wijzigen. Het afvallen gebeurt dan minder snel dan bij een dieet maar een gewijzigde leefstijl met meer beweging en een ander voedingspatroon is gemakkelijker vol te houden. Het bekende jojo-effect wordt zo voorkomen.

Detox als start

Een detoxkuur is een goede start om af te vallen en maakt vaak onderdeel uit van een afslankprogramma. Er zijn verschillende methoden om te detoxen/ontslakken maar welke methode u ook kiest, het belangrijkste is dat het u bewust maakt van wat u eet. Wat u eerst wellicht gedachteloos in uw mond stopte, zal u daarna bewuster eten.

Afslankkuren in kuuroorden

Diverse kuuroorden zijn gespecialiseerd in afslankkuren.

Zo heeft het water van de twee bronnen in Brides-les-Bains in Frankrijk speciale afvoerende en afslankende eigenschappen. De Grand Spa des Alpes in dit kuuroord heeft zich gespecialiseerd in afslankprogramma’s.

Ook in het Luxemburgse Mondorf-les-Bains worden de speciale eigenschappen van het water toegepast bij de kuren bij overgewicht/obesitas.

Verstevigende behandelingen

Naast speciale afslankprogramma’s bieden wellnesscentra behandelingen om de probleemgebieden aan te pakken. Bijvoorbeeld een combinatie van pakkingen en beweging om verslapte huid en het silhouet te verstevigen.