Kuren voor detox en gewichtsverlies

Detox of ontgiften/ontslakken is het proces om de gifstoffen in ons lichaam af te voeren. Deze gifstoffen die zich in ons lichaam ophopen door o.a. verkeerde voeding, stress, veroudering en het milieu kunnen klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn maar ook reumatische klachten.

Tijdens een detox-kuur verlies je vaak een paar kilo's maar er zijn ook speciale gewichtsverlieskuren. Er zijn vele mogelijkheden, in een medical spa of in een wellnesshotel. De meeste zijn minimaal 7 dagen maar er zijn ook kuren ter kennismaking.


Er zijn vele mogelijkheden voor een vastenkuur. Van ‘Helend Vasten volgens Buchinger’, een FX Mayr-kuur of Basenvasten. Basenvasten betekent vasten met groente en fruit en daarbij genieten van een gevoel van voldoening. Volg een Basenvasten-kuur of Snuffelkuur om het basenvasten uit te proberen en de basis voor een gezonde en duurzame voedingswijze te leggen. Het positieve neveneffect is dat enkele pondjes achterblijven en dat u zich vitaal en krachtig voelt.


De Schroth-kuur is een prima detox-kuur ter preventie maar ook ter verlichting van klachten. De kuur bestaat uit 4 peilers: - Schroth-pakking; Schroth-dieet(uniek is dat een glas natuurzuivere kuurwijn is toegestaan!), Schroth-drinkkuur; Rust en beweging. Het klimaatkuuroord Oberstaufen in Beieren is van oudsher dé plek voor een Schroth-kuur maar ook in andere resorts wordt deze aangeboden.

bora hotsparesort aan de bodensee

Volg hier een basenvasten kuur of een snuffelkuur vanaf 3 dagen. 

Ook vasten volgens Buchinger.

HOtel Due torri in abano terme

Dit hotel in kuuroord Abano Terme biedt o.a. een Fango Detox maar ook een High Impact Detox.
Pine Cliffs

Pine cliffs hotel aan de algarve

Volg in dit stijlvolle wellnesshotel een detoxkuur, Yoga detox of weight management programma.

KAMALAYA KOH SAMUI RESORT

Deze wellnessoase op Koh Samui is een luxe holistische spa met yoga, detox, anti-stress en burnout-programma’s.

malteser klinik von weckbecker 

In de schilderachtige Rhön ligt een van de toonaangevende klinieken voor holistische geneeskunde in Europa met meer dan 60 jaar traditie. Gespecialiseerd in detox/vasten.

Allgau

kuuroorden in de AllgÄU met kneipp en schroth

In de regio Allgäu liggen diverse kuuroorden met thermale baden maar ook Kneipp-kuuroord Bad Wörishofen en Schroth-kuuroord Oberstaufen.
Marienbad

MARIÁNSKÉ LÁZNE in Tsjechië

Mariánské Lázně is wereldberoemd vanwege de medische resultaten en goede natuurlijke bronnen maar ook vanwege de schilderachtige en betoverende ligging.

meer detoxkuren in europa