Page content

Vinotherapie

Druiven hebben veel goeds te bieden. Als gezond tussendoortje, als bron van kalium maar ook vanwege de polyfenol.

De goede eigenschappen van de druif komen tot zijn recht bij Vinotherapie. De schil, de pit en de olie van druiven en het eindproduct, de wijn, zijn rijk aan polyfenol. Polyfenol is bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen en anti-oxidante werking die de vrije radicalen in ons lichaam kunnen neutraliseren.

Druiven, druivenolie en druivenpitten

De verzorgende en vitaliserende werking van de druiven wordt toegepast bij verschillende wellnessbehandelingen. Druivenolie trekt bijvoorbeeld snel in de huid in en zorgt voor een liftend effect. Er wordt wel gesproken van een natuurlijke facelift. Naast massages met druivenolie zijn er binnen de vinotherapie wijnbaden, scrubs met druivenpitten maar ook speciale ontslakkingskuren. Dit alles met druiven, druivenpitolie, wijnazijn en wijn.

Eerste Vinotherapiespa

In steeds meer wellnesscentra en spa’s worden vinotherapiebehandelingen aangeboden, met name vanwege de anti-aging eigenschappen van de druif. De eerste vinospa werd geopend in Frankrijk, in het hart van de grand-cru wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte in de buurt van Bordeaux. Bij Les Sources de Caudalie worden niet alleen vinotherapiebehandelingen aangeboden maar ook wijnproeverijen en kookworkshops. Caudalie kan zeker de grondlegger genoemd worden van de vinotherapie. Andere bekende merken die u tegen kan komen zijn Carpe Vino, ontwikkeld door de spa manager van Hotel BollAnt’s in het Duitse Nahe-gebied, SanVino en Vinoble uit Stiermarken.

WellVinEss – Pfälzer Wein und Wellness

De Pfalz is het een na grootste wijngebied van Duitsland en de druiven wordt ook gebruikt in de wellness, WellVinEss wordt dat hier genoemd. U vindt hier ook twee kuuroorden. Bad Bergzabern is een kuuroord waarvan de Südpfalz Therme een paar jaar geleden een opknapbeurt kregen. Met thermaalbad, sauna´s en behandelingen. In Bad Dürkheim kunt u  de tradionele bad-, drink- en luchttherapieën volgen maar ook WellVinEss ervaren.