Page content

Huidklachten

Een bezoek aan thermale baden is vaak heilzaam bij huidklachten zoals eczeem en psoriasis. Zo laat een recent onderzoek zien onder meer dan 10.000 mensen gedurende een periode van acht jaar.

Dit onderzoek is uitgevoerd tussen 2001 en 2009 in het Hydrotherapiecentrum Avène in het zuiden van Frankrijk. Geopend vanaf maart tot oktober is dit centrum speciaal voor gasten met huidklachten. Het thermale water wordt hier toegepast bij de behandelingen van ondermeer eczeem, psoriasis maar ook brandwonden. Het water is rijk aan silicaat en sporenelementen welke de huid kalmeren en verzachten. Het lage zoutgehalte zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt.

Het succes van de behandeling is door 300 wetenschappelijke studies bevestigd waaronder dit recente onderzoek. Gedurende 3 weken werden ruim 10.000 gasten met klachten als eczeem en psoriasis behandeld. Het programma bestond uit dagelijkse baden van 20 minuten, besproeiingen met het thermale water en het drinken ervan. Afhankelijk van de aard van de aandoening werd dit aangevuld met speciale Avène crème, kompressen met thermaal water en onderwatermassages.

Aan het begin en aan het einde van het 3-wekenprogramma werden de symptomen gemeten en waren er significante verbeteringen te zien. De kwaliteit van leven was verbeterd, ook 3 en 6 maanden na de behandeling.

Het thermale water van Avène wordt ook toegepast in de producten van het huidverzorgingsmerk Eau Thermale Avène. Speciaal voor de gevoelige huid en al jarenlang nummer 1 in Frankrijk.

Wellness bij huidklachten

Niet iedereen is hetzelfde

We zijn allemaal verschillend en hebben onze voorkeuren. Kies de behandeling/therapie die u het meest aanspreekt en overleg met uw arts als u onder behandeling bent.