Advies voor uw wellnessreis?

Wij helpen u graag. Vul het aanvraagformulier in en wij doen een passend voorstel.

Contactgegevens

U kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch op 0682-134.575 op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur of op afspraak.Neem contact op!

  • Vul een waarde groter dan of gelijk aan 1 in.

Wellness meer dan alleen ontspannen

Wellness is meer dan alleen ontspannen. Wellness omvat alle ingrediënten voor een gezonde leefstijl: beweging, voeding en ontspanning. Steeds meer wellnesscentra en wellnesshotels bieden dan ook niet alleen ontspanning maar ook sportieve activiteiten. Daarnaast heeft voeding extra aandacht; in de keuken door het gebruik van lokale producten maar ook door het aanbieden van kookworkshops of lezingen.

Wellness voor uw gezondheid

SPA, sanus per aquam, betekent gezondheid door water. Het gebruik van water bij de behandeling van klachten (hydrotherapie) werd al door Hippocrates, de ‘vader’ van de westerse geneeskunde, gebruikt. Later volgden onder andere Sebastian Kneipp en werden ook natuurlijke bronnen als modder, leem, algen en zout toegepast bij de behandeling van vaak chronische klachten en ter preventie.

Wellness is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde maar wordt meer gezien als complementair ter verlichting van klachten. Naar een aantal wellnessbehandelingen en therapieën zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Deze vindt u bij de beschrijving van de desbetreffende behandeling/therapie.

Wellness heeft alles te maken met een gezonde leefstijl en zoals steeds meer onderzoeken laten zien heeft uw leefstijl een directe link met uw gezondheid. Daarom kan ook gesproken worden van preventieve wellness.

Onderaan de website vindt u een overzicht van de behandelingen, therapieën en de klachten waarbij wellness toegepast kan worden.

Wellness, pure ontspanning

Wellness is vooral ook ontspanning. Spanningen, stress kunnen de oorzaak zijn van vele klachten en daarom is regelmatig ontspannen belangrijk.

Wellness, complementaire geneeskunde

Wellness wordt wel complementaire geneeskunde genoemd. Natuurlijke grondstoffen zoals thermaal water, zee-algen en modder worden gebruikt ter preventie en om klachten te verlichten of te verhelpen. Therapieën die vaak alle vele eeuwen worden toegepast, hebben hun werking bewezen. Sinds 2011 is er de website Wellness Evidence welke wetenschappelijke onderzoeken over behandelingen aangeboden in wellnesscentra rubriceert.