Page content

Ademhalingsklachten

Verschillende therapieën verlichten klachten aan de luchtwegen zoals de zout- en klimaattherapie. Door de zilte lucht is een verblijf aan zee heilzaam voor de longen en een bezoek aan een zoutgrot gedurende 45 minuten is vergelijkbaar met een verblijf aan zee van 3 dagen. Naast de zeelucht is ook de lucht in de bergen veelal heilzaam.

Klimaatkuuroorden

Al meer dan 100 jaar is het Zwitserse Davos voor de Nederlanders het bekendste klimaatkuuroord.  Hier bevindt zich ook het Nederlands Astmacentrum voor patiënten met moeilijk te behandelen astma. Het is een bijzondere plek om weer op adem te komen maar er zijn er meer. Zo vindt u tussen Bad Münster en Bad Kreuznach het grootste inhalatorium van Europa. Geopend vanaf Pasen tot oktober/november zorgen de zogenaamde ‘gradierwerken’ voor een zoute heilzame lucht.

Bekende vormen van klimaattherapie zijn de ligkuur, het luchtbad, de helioherapie (zonnekuur) en de klimatische terreinkuur (outdoor-walking). Klimaattherapie helpt uiteraard bij aandoeningen aan de luchtwegen maar ook bij huidziekten, oververmoeidheid en herstel na ziekte.

Wellness bij ademhalingsklachten

Niet iedereen is hetzelfde

We zijn allemaal verschillend en hebben onze voorkeuren. Kies de behandeling/therapie die u het meest aanspreekt en overleg met uw arts als u onder behandeling bent.