WellnesSelect, een label van LWTS 

Vanuit mijn passie ben ik jaren geleden begonnen met mijn websites over wellness en later wijn. Voor mij is wellness een gezonde leefstijl met (mentale) ontspanning, beweging en gezond én lekker eten.


Wellness wordt ook wel complementaire geneeskunde genoemd. Natuurlijke grondstoffen zoals thermaal water, zee-algen en modder worden gebruikt ter preventie en om klachten te verlichten of te verhelpen. Therapieën die vaak alle vele eeuwen worden toegepast, hebben hun werking bewezen. Sinds 2011 is er de website WellnessEvidence welke wetenschappelijke onderzoeken over behandelingen aangeboden in wellnesscentra rubriceert.


Mijn eerste kennismaking met wellness in het buitenland was in Duitsland, hét wellness- en kuurland bij uitstek. De bestemmingen die ik bezocht, waren in wijngebieden en wat direct opvalt als je leest over de geschiedenis van wijn en wijnbouw is dat het vrijwel identiek is aan die van het kuren of de huidige term wellness. Wijn & wellness laat zich ook perfect combineren tijdens een reis of een vinotherapiebehandeling.


Met mijn achtergrond en ervaring in de reiswereld en het organiseren van events heb ik besloten om naast het schrijven over wellness en wijn ook reizen te organiseren. Sinds eind 2017 ben ik met Leisure & Wellness Travel Services aangesloten bij United Travel. Ik kan zo met een goede back-office en alle zekerheden zoals SGR en ANVR u adviseren voor uw volgende wellness- en wijnreis!


Waarom bij mij boeken?

Naast persoonlijke service zijn er meer redenen zoals

• Advies op afspraak, ook mogelijk in vroege avond en op zaterdag

• Prijsvergelijking: altijd objectief en onafhankelijk. LWTS is aangesloten bij United Travel en hierdoor hebben een ruim aanbod van accommodaties en aanbod van zowel Nederlandse, Belgische als Duitse touroperators en lokale partners.

• Tips en voorpret via de gratis United Travel App

• Veel kennis en ervaring

• Zelf online boeken mét de service van je reisadviseur. Het is mogelijk om nu ook online een groot aantal reizen direct online te boeken. 

• Voor ál je reizen: van weekendje weg tot wereldreis


En verder:

• Begeleiding tijdens het gehele traject (voor, tijdens en na de reis)

• Hulp bij problemen en 24 /7 noodnummer

• Onderdeel van een grote organisatie met meer dan 400 reisadviseurs

• Geen risico’s, die je wel kan ervaren wanneer je online via verschillende websites je vakantie samenstelt.

• Aangesloten bij ANVR en SGR.


Neem contact op voor een voorstel op maat!


Yvonne de Boer

Yvonne de Boer


WellnesSelect/Yvonne de Boer is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel lid van ANVR (5471) en SGR (3642). U boekt en betaalt aan United Travel (KvK nummer 59901152).

Wellness meer dan alleen ontspannen

Wellness is meer dan alleen ontspannen. Wellness omvat alle ingrediënten voor een gezonde leefstijl: beweging, voeding en ontspanning. Steeds meer wellnesscentra en wellnesshotels bieden dan ook niet alleen ontspanning maar ook sportieve activiteiten. Daarnaast heeft voeding extra aandacht; in de keuken door het gebruik van lokale producten maar ook door het aanbieden van kookworkshops of lezingen.


Wellness voor uw gezondheid

SPA, sanus per aquam, betekent gezondheid door water. Het gebruik van water bij de behandeling van klachten (hydrotherapie) werd al door Hippocrates, de ‘vader’ van de westerse geneeskunde, gebruikt. Later volgden onder andere Sebastian Kneipp en werden ook natuurlijke bronnen als modder, leem, algen en zout toegepast bij de behandeling van vaak chronische klachten en ter preventie.

Wellness is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde maar wordt meer gezien als complementair ter verlichting van klachten. Naar een aantal wellnessbehandelingen en therapieën zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Deze vindt u bij de beschrijving van de desbetreffende behandeling/therapie.

Wellness heeft alles te maken met een gezonde leefstijl en zoals steeds meer onderzoeken laten zien heeft uw leefstijl een directe link met uw gezondheid. Daarom kan ook gesproken worden van preventieve wellness.

Onderaan de website vindt u een overzicht van de behandelingen, therapieën en de klachten waarbij wellness toegepast kan worden.


Wellness, pure ontspanning

Wellness is vooral ook ontspanning. Spanningen, stress kunnen de oorzaak zijn van vele klachten en daarom is regelmatig ontspannen belangrijk.


Wellness, complementaire geneeskunde

Wellness wordt wel complementaire geneeskunde genoemd. Natuurlijke grondstoffen zoals thermaal water, zee-algen en modder worden gebruikt ter preventie en om klachten te verlichten of te verhelpen. Therapieën die vaak alle vele eeuwen worden toegepast, hebben hun werking bewezen. Sinds 2011 is er de website Wellness Evidence welke wetenschappelijke onderzoeken over behandelingen aangeboden in wellnesscentra rubriceert.

arrow_drop_up arrow_drop_down