drinkbronnen

Bad Salzschlirf voor wellness en kuren

Bad Salzschlirf, een traditioneel kuuroord, ligt in het schilderachtige, bosrijke gebied tussen Rhön en Vogelsberg. Vanaf Utrecht is dit circa 460 km rijden. Het is een van oudste kuuroorden in Hessen bekend om de sole bronnen. Het water is heilzaam bij o.a. huidaandoeningen, spier- en gewrichtsklachten, aandoeningen aan hart en bloedsomloop.

De omgeving is ideaal voor lange wandelingen of fietstochten. De barokke stad Fulda, met de kathedraal en Michael's Church, de oudste kerk van Duitsland, ligt op slechts 17 km afstand. Goed te bereiken met de auto is ook het Rhön, biosfeerreservaat van UNESCO, dat wordt beschouwd als een van Europa's meest waardevolle culturele landschappen.

In dit kuuroord kunt u een kuur volgen bij Tomesa Fachklinik of Klinik & Gesundheitszentrum am Kurpark.

TOMESA Fachklinik

Unieke TOMESA Kliniek en Gezondheidscentrum met TOMESA Balneophototherapie, waar zon en zout water uit de Dode Zee worden gecombineerd om een zo optimaal mogelijke behandeling te creëren.

De goed uitgerust therapieafdeling (geopend van maandag tot zaterdag) biedt behandelingen onder toezicht van een team van ervaren artsen, psychologen, fysiotherapeuten, masseurs en sporttherapeuten. De therapieën zijn holistisch en interdisciplinair, omdat de "hele persoon" in het middelpunt van de belangstelling staat.

Naast dermatologische, orthopedische en reumatologische behandelingen wordt ook psychologische zorg geboden, omdat vooral huidziekten vaak door stress worden uitgelokt of verergerd. Tevens is er voedingsadvies en training. De Ayurveda kuur staat onder toezicht van de Ayurveda specialist uit Sri Lanka.

In de unieke TOMESA balneofototherapie worden zon en zout water van de Dode Zee gesimuleerd volgens een voor de therapie geoptimaliseerde procedure. Ook 8% zoutbaden.

Voor de vrije tijd zijn er faciliteiten zoals tafelvoetbal, biljart, tafeltennis en darts. Tevens fitnessruimte, sauna. Wandelingen met gids, fietstochten en één keer per week excursies naar de regio (seizoensgebonden). Verhuur van fietsen en Nordic Walkingstokken tegen een kleine vergoeding.

De therapieën zijn holistisch en interdisciplinair waarbij de "hele persoon" centraal staat. Zij bieden o.a. kuren voor huidaandoeningen, spier/gewrichtsklachten, burn-out en preventieve kuren.  Meer info ...


Klinik & Gesundheitszentrum am Kurpark

De Klinik & Gesundheitszentrum am Kurpark is een gezondheidscentrum met een gespecialiseerde kliniek voor orthopedie en natuurlijke geneeswijzen en een centrum voor conservatieve holistische pijntherapie. Het is centraal gelegen aan de belangrijkste kuurpromenade, direct tegenover het kuurpark.

Het Therapiecentrum is gericht op orthopedie, reumatologie, chronische pijn en uitputting (burnout). Er is een aanbod met gezondheidstest, leefstijladvies, diagnostiek, laboratorium, psycho-, fysio-, bewegings- en natuurgeneeskundige therapie, osteopathie, vasten- en fytotherapie, massage en nog veel meer.

Naast een zwembad, sauna en Kneipp-bad is er een fitnessstudio met moderne cardio- en krachttrainingstoestellen. Er is een uitgebreid cursus- en activiteitenprogramma zoals yoga, Qi Gong, Tai Chi, meditatie, Fatburner gymnastiek, fasciafitness, SHA Tronic® (voor fitness en coördinatie), HIIT up intervaltraining, rug en aquafit.

Er zijn kuren rondom osteopathie, voor de rug maar ook gewichtsverlies en burn-out. Meer info ...