bad pyrmont

Bad Pyrmont

Bad Pyrmont ligt tussen het Weserbergland en het Teutoburger Wald en de omgeving biedt dan ook volop mogelijkheden om te genieten van de natuur. De steden Hamburg en Bielefeld zijn mogelijke uitstapjes en te bereiken met de auto binnen een uur. Bezoek ook Schloss Pyrmont, een kasteel uit de 16e eeuw en tegenwoordig een museum over Bad Pyrmont en zijn geschiedenis.

Bad Pyrmont biedt medische expertise en natuurlijke remedies van een erkend kuuroord. De sfeer van het kuuroord, de prachtige locatie in de natuur en het unieke kuurpark dragen bij aan het succes van een klassieke kuur of een korte gezondheidsvakantie. Zoals een kuuroord betaamt, worden er regelmatig concerten, wandelingen en andere activiteiten georganiseerd.

Met een verblijf in het Rein Klassik Hotel biedt Bad Pyrmont diverse kuren.

Rein Klassik Hotel

Het Rein Klassik Hotel ligt in het historische centrum van Bad Pyrmont. Het oudste voetgangersgebied ter wereld, waar koningin Luise van Pruisen altijd wandelde - de Hauptallee - bereikt u te voet in 2 minuten (ca. 120 m), het Kurpark en de Wandelhalle in 3 minuten (ca. 230 m), de Hufeland-Therme in 13 minuten (ca. 900 m). De therapiehuizen Klinik Der Fürstenhof en Königin-Luise-Bad liggen op respectievelijk 3 en 7 minuten lopen (ca. 350 m / 600 m).

De kamers zijn in 2022 gerenoveerd en zijn comfortabel ingericht. In de ochtend is er een ontbijtbuffet. In de omgeving zijn diverse restaurants voor lunch en diner. U ontvangt ook de PyrmontCard met diverse kortingen waaronder ook toegang Schloss Pyrmont en de Hufeland Terme.

De HUFELAND Therme beschikt over een zoute baden op ca. 700 m² met binnen- en buitenbad, stromingskanaal en hot whirlpool. Ontspan in het Fürstenbad met een- of tweepersoonsbad of in het saunalandschap met in totaal negen sauna's. Er is ook een zeezoutgrot waar steenzout en zeezout zorgen voor de typisch zuivere geïoniseerde lucht. Dit heeft een heilzame werking op bijvoorbeeld de huid, de luchtwegen en het zenuwstelsel. Gradierwerken met natuur zout heeft bij inademing een preventieve en regulerende werking op aandoeningen van de luchtwegen. De luchtwegen worden zacht bevochtigd, de ademhalingsfunctie wordt verbeterd en de bronchiën worden gestimuleerd om zichzelf te reinigen door inhalatie van de zouthoudende lucht.

Kuren in Bad Pyrmont

In Bad Pyrmont is er de zeldzaamheid van twee  verschillende soorten geneeskrachtig water: het zouthoudende natriumchloride-zuurwater en het calcium- en magnesiumrijke waterstofcarbonaat-zuurwater.

Koningin Luise Bad

Het Koningin Luise Bad, vernoemd naar de Pruisische koningin die meerdere keren kuurde in Bad Pyrmont, is het centrale gezondheidscentrum van het het kuuroord. De kuren zijn onder begeleiding van natuurgeneeskundigen en specialisten in interne geneeskunde, psychotherapeutische geneeskunde, orthopedie en fysische geneeskunde, evenals drie kuurartsen en een team van therapeuten voor oefentherapieën, fysiotherapie. Diverse behandelingen worden hier geboden zoals zoutbaden, zoutinhalatie, massages, lymfedrainage, ontspanningstherapieën, inhalaties, natuurlijke modderpakkingen en baden, CO2-brongasbaden, voedingsadvies/

Indicaties: Chronische-degeneratieve wervelkolom & gewrichtsaandoeningen, osteoporose, gynaecologische aandoeningen, reumatische aandoeningen, huidaandoeningen en hart- en vaatziekten.

Klinik Der Fürstenhof

Gespecialiseerde kliniek voor orthopedie, osteoporose, stofwisselingsziekten van de botten, reumatologie en gynaecologie. De kuren zijn onder begeleiding van specialisten in orthopedie, interne geneeskunde, reumatologie en gynaecologie. Er is een uitgebreide diagnostiek met echografie, röntgenfoto's, botdichtheidsmeting (DXA), biopsies, gewrichtspuncties, laboratoriumtests en ECG. Een team van therapeuten bieden fysiotherapie, medische trainingstherapie, indicatie-specifieke sporttherapie groepsbehandeling - ook in hetloefenbad, ergotherapie, fysiotherapie/balneotherapie (modderpakkingen, pekelbaden, koolzuurbaden), psychologische therapieën, voedingsadvies, trainingskeuken en gezondheidsvoorlichting.

Indicaties: Osteoporose, evenals alle andere botstofwisselingsziekten, degeneratieve aandoeningen van de bewegingsorganen, orthopedische aandoeningen, zoals beschadigde tussenwervelschijven, artrose, inflammatoire en niet-inflammatoire reumatische aandoeningen, artritis, reumatoïde artritis, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew, psoriasis,  gynaecologische en gynaecologisch-oncologische aandoeningen - ook na operaties, genitale prolaps, climacterische klachten, endometriose.

Aanbod van kuren

Er zijn diverse programma's zoals

- Natuurlijk Puur voor pure ontspanning om kennis te maken met de natuurlijke geneeswijzen van Bad Pyrmont: vanaf 3 nachten vanaf € 300 p.p.

- Gezond Bad Pyrmont als preventieve kuur: vanaf 9 nachten vanaf € 540 p.p.

- Bad Pyrmont Klassieke kuur met diverse behandelingen: vanaf 14 dagen vanaf € 1.610 p.p.

Meer info/boeken ...