Hotel Kunzmann, ayurveda in prachtige natuur

Hotel Kunzmann, ayurveda in prachtige natuur

In de prachtige natuur van de Beierse Rhön in kuuroord Bad Bocklet ligt Kunzmann’s Hotel. Een stijlvol hotel met spa waar je heerlijk kunt ontspannen in de sauna, een baantje kan trekken in het chloorarme zwembad, een ontspannende behandeling maar ook ayurvedakuren en -behandelingen kunt ervaren. Specifieke medical wellness behandelingen ter verlichting van klachten of preventief en speciale kuren zoals Vasten volgens Buchinger en de Schroth-detoxkuur.

Het hotel wordt al meer dan 90 jaar gerund door de familie Kunzmann en is een plek waar persoonlijke aandacht en gezondheid centraal staat. Zo serveert het restaurant gerechten geïnspireerd door het seizoen waarbij speciale aandacht is voor balans en afwisseling in de voeding. Geniet van wild uit de bossen rondom Bad Bocklet, vis uit de wateren in de regio maar ook vegetarische gerechten en huisgemaakte taarten. Op het terras, bij de open haard of in het restaurant met uitzicht op het park.

Kunzmann’s Spa

Op een oppervlakte van 1.000 m² vind je in deze spa onder meer een 30°C warme, chloorarm Ozon-binnenbad (5 x 11,5 m) met tegenstroom, whirlpool, rustruimte met haardvuur en een uitgebreid saunalandschap met biosauna, Finse Kelo-buitensauna, stoombad en infraroodcabine. Aan je conditie kan je werken in de fitnessruimte met moderne apparatuur.
Bij Kunzmann’s Spa staat het verhogen van de vitaliteit centraal. Met de hierboven beschreven faciliteiten maar ook met behandelingen. Naast een breed scala aan wellness en beauty-behandelingen ook traditionele ayurvedische behandelingen. Ayurvedaspecialisten bieden in het hotel een breed spectrum aan behandelingen en kuren aan.

Kunzmann’s Spa biedt een ruime keuze aan behandelingen zoals

– gezichtsbehandelingen
– manicure/pedicure
– lichaamsbehandelingen (aromabaden, pakkingen etc)
– massages; van klassiek tot ayurveda
– fysiotherapie
– Helend Vasten volgen Buchinger, Schroth-kuur
– traditionele ayurvedische behandelingen

Bad Bocklet en omgeving

Gelegen in het heuvellandschap van de Beierse Rhön is Bad Bocklet een veelzijdig kuuroord. Met een thermaalbad, de Balthasar-Neumann Bron met sterk ijzerhoudend bronwater (vlakbij het hotel en tip is om hiervan te drinken voor het eten) en naast de bronnenhal de Kneipp-faciliteiten. Regelmatig worden kuurconcerten en culturele activiteiten georganiseerd.

Daarnaast biedt de prachtige natuur volop mogelijkheden voor wandelen, nordic walking, fietsen en mountainbiken. Diverse routes zijn uitgezet en een 9 kilometer lange wandeltocht voert naar het bekende kuuroord Bad Kissingen met de KissSalis Therme. Hier is ook een 18-holes golfbaan.

Bad Bocklet ligt op circa 520 km van Utrecht.

Aanbod

Kunzmann’s Hotel biedt diverse wellnessarrangementen maar ook klassieke Ayurveda-kuren en detox-kuren. Van een 3-daags Pure ontspanningsarrangement (vanaf € 279 pp) of Ayurveda Leren Kennen (vanaf € 470 pp) tot een 8-daagse klassieke Ayurveda kuur ( vanaf € 1.945 pp.)

Meer info/boeken ...