malteser klinik

Malteser Klinik von Weckbecker

In Bad Brückenau in de schilderachtige Rhön-regio ligt de Malteser Klinik von Weckbecker, een van de toonaangevende gespecialiseerde klinieken voor holistische geneeskunde in Europa met meer dan 60 jaar traditie. De kliniek combineert met haar grote, holistische behandelingsmogelijkheden beproefde natuurgeneeskundige therapieën, zoals therapeutische vasten, met moderne medische kennis.

Alle aanbiedingen zijn gebaseerd op het vierpijlerconcept van de oprichter van de kliniek, Dr. med. Erich von Weckbecker. Toegewijde, gekwalificeerde artsen en therapeuten zorgen  voor uw lichamelijk, geestelijk en fysiek welzijn met als doel de oorzaken van de klachten aan te pakken. In een tijd van hectische activiteit is dit verblijf een bijzondere plek met een combinatie van welzijn en herstel omringd door een prachtige natuur.

Therapiecentrum

Dit centrum is gebaseerd op natuurgeneeskunde en biedt ondermeer een uitgebreide Kneipp-ruimte, lichte gymnastiek- en ergometrieruimte, gekwalificeerde fysiotherapie, breed scala aan massages (klassieke, acupunctuur-meridiaan, volgens Breuss en Dorn enz.), osteopathie, craniosacraaltherapie, colontherapie voor darmreiniging, homeopathie, fytotherapie (geneeskrachtige planten), orthomoleculaire geneeskunde, LNB-pijntherapie, sport-, bewegings- en ontspanningstherapie, meditatie. Voor alle programma's zijn actuele bloedwaarden vereist. Ter plaatse is een verplichte laboratoriumdiagnostiek (vanaf ca. € 20).

Dit centrum is geschikt voor behandelingen bij overgewicht, stofwisselingsziekten, maag- en darmziekten, gewrichtsziekten en aandoeningen van de wervelkolom, risicofactoren voor het hart, gevoeligheid voor infecties, hoge bloeddruk, hoofdpijn, migraine, fibromyalgie, gebrek aan energie, stress. 

Niet geschikt bij acute ernstige cardiopulmonale aandoeningen, acute hartaandoeningen of hartritmestoornissen, geestesziekte en ernstige depressie, en behoefte aan verpleging. Mensen die voor het eerst vasten moeten jonger zijn dan 70 jaar. 


Vier-pijler-aanpak

De effectieve interactie van verschillende therapieën, die lichaam, geest en ziel verlichten en regenereren, vormen de basis voor verbetering van gezondheid & levenslust, ontwikkeld door Dr. med. Erich von Weckbecker, de oprichter en naamgenoot van de kliniek.

1e pijler: vasten, voeding & dieetleer

2e pijler: oefening en ontspanning, osteopathie, fysiotherapie

3e pijler: watertherapie na Kneipp, dikkedarmtherapie

4de pijler: spiritualiteit, levensbegeleiding en mindfulness

Dr. med. Erich von Weckbecker (1920 - 2005) wendde zich tot de natuurgeneeswijze vanwege een ernstige ziekte. Zijn herstel was de reden voor de ontwikkeling van zijn vierpijleraanpak die de basis vormt van alle aanbiedingen van de kliniek.

Actief & Ontsnapping

Het holistische programma omvat een wekelijks wisselend, groot aanbod van sport- en ontspanningsaanbiedingen ter ondersteuning van het herstel/gezondheidsproces en verandering van levensstijl.

Qua faciliteiten biedt de kliniek een overdekt zwembad, saunaruimte, infraroodcabine, stoombad, lichte douche, Kneipp-voetbad, gazon met blotevoetenpad, kapel, bibliotheek, cosmetische behandelingen. Wandelpaden zijn in de directe omgeving en fietspaden vanuit het dorpscentrum. 18-holes golfbanen zijn er in Bad Kissingen, Fulda, Maria Bildhausen (ca. 30 km) en in het dorp een tennisbaan en driving range.

Voeding

De kliniek heeft een alkalische biologische vitaliteitskeuken waar creatieve, vegetarische gerechten worden bereid met verse biologische en/of regionale voedingsmiddelen.

Programma's

De kliniek biedt diverse programma's rondom detox en vasten, ook combinaties met wandelen en speciale programma's voor menopauze en orthepedische problemen.

Meer info/boeken ...