Wellnesshotels op Losinj, Island of Vitality

Wellnesshotels op Losinj, Island of Vitality

Het eiland Losinj heeft ontelbare baaien met strandjes. Door de warmwaterstroom heeft het eiland een subtropisch klimaat en wordt het zeewater niet kouder dan 10 °C. Losinj heeft een reputatie op het gebied van aromatherapie door de vele inheemse planten en kruiden.

Sinds 1892 staat het bekend als Island of Vitality nadat het eiland het predicaat kuuroord ontving. De combinatie van zuivere lucht, het heilzame zeewater en klimaat met meer dan 2600 zonuren maken Losinj tot een perfecte bestemming voor een ontspannende en revitaliserende vakantie. Met name problemen aan de luchtwegen en huid en allergieën kunnen hier goed behandeld worden.


Het eiland biedt diverse wellnesshotels zoals

Vitality Hotel Punta

Aan de kust en onder de pijnbomen ligt dit hotel vlakbij het pittoreske haventje van Veli Losinj. Met de binnen- en buitenbaden, restaurants, bars en diverse activiteiten is Vitality Hotel Punta een heerlijke bestemming voor een relaxvakantie maar ook om een vitaliteitsprogramma te volgen.

Ontdek de gastronomische, regionale specialiteiten en de delicatessen van de mediterrane en macrobiotische keuken met frisse kruiden uit de kruidentuin van het hotel. Het hotel beschikt over een fitness center, tennisbanen, klimrots en biedt wandelroutes in de omgeving. Verder zijn er mogelijkheden om een excursie te maken naar een van de andere eilanden, dolfijnen te spotten en een vitaliteitsprogramma te volgen.

Vitality Zone
Een multidisciplinair team van therapeuten, doktoren en voedingsdeskundigen is aanwezig in deze moderne health spa om u te begeleiden bij diverse programma’s. Zij adviseren u graag welk vitaliteits- of wellnessprogramma of behandeling voor u geschikt is. Er zijn o.a. speciale anti-stress, ademhalings- en preventieve programma’s.

Binnen de Vitality Zone vindt u

  • Beauty zone; de Iuvena Face and Body Beauty Studio maakt gebruik van een holistische aanpak bij de gezichts- en lichaamsbehandelingen. Hierbij worden lokaal geproduceerde olijfolie en essentiële oliën gebruikt.
  • Health & Fitness zone met gym, fitnesscenter
  • Spa zone met binnenbad met verwarmd zeewater, bio sauna, Finse sauna, stoombaden, jacuzzi, massagedouches en relax zone

Er wordt hier ook gewerkt met aromatherapie. Zo worden er workshops georganiseerd rondom het thema „Geneeskrachtige Planten“ met uitleg over welke geuren het welzijn van lichaam, geest en ziel positief kunnen beïnvloeden.

ECARF certificaat
Het hotel heeft als eerste Kroatisch hotel het prestigieuze ECARF-certificaat (European Centre for Allergy Research Foundation) ontvangen voor haar aanpassingen van producten en diensten aan gasten met een allergie.

Meer info over de progamma's ...

Hotel Bellevue en Hotel Alhambra

Hotel Bellevue is een van de mooiste hotels van Kroatië en ligt in de Čikat-baai op het eiland Lošinj. Hotel Bellevue biedt binnen- en buitenbaden met zeewater, bars en restaurants met een selecte keuze aan de beste delicatessen van land en zee plus een wijnkaart met de allerbeste wijnen.

Bezoek het beauty & wellness deel van de SPA Clinic voor een ontspannende gelaats- of lichaamsbehandeling. De SPA Clinic biedt echter ook programma’s gericht op de versterking van het immuniteitsstelsel. Meer info ...

Op 5 minuten van Hotel Bellevue ligt het zusterhotel Boutique Hotel Alhambra, lid van Small Luxury Hotels of the World. Het hotel is gevestigd in twee Oostenrijks-Hongaarse villa’s uit het begin van de 20e eeuw en biedt een Wellnessoase met binnenzwembad met zeewater, sauna en fitness/yogaruimte. Behandelingen kunt u ervaren in uw eigen kamer of suite en uiteraard kunt u ook terecht bij de SPA Clinic van Hotel Bellevue.

Programma's

Vitality Hotel Punta biedt diverse programma's waaronder Wellness Getaway maar ook een Re-Spiro Fit programma om de longcapaciteit en het immuunsysteem te versterken. Meer info ...

Hotel Bellevue biedt o.a. Wellness Rejuvenation en Wellness Immersion programma's inclusief behandelingen, gebruik fitnesscentrum en groepsactiviteiten. Meer info ...