Van Anti-Stress tot Detox-kuren bij SHA Wellness Clinic

SHA Wellness Clinic

Sinds de opening eind 2008 heeft dit luxe spacomplex al vele prijzen gewonnen als beste spa maar ook medical spa. De lijst is lang met awards van o.a. SpaFinder, Condé Nast en Town & County Medical Spa Award.

Vanuit persoonlijke ervaringen van de eigenaar, de familie Bataller, met natuurlijke therapieën en de macrobiotische keuken hebben zij de SHA Wellness Clinic geopend. In een prachtige omgeving, het Sierra Helada Park, en in een van de gezondste klimaten ter wereld volgens de World Health Organisation. Ervaar hier rust, een ideaal klimaat en prachtige vergezichten om lichaam en geest in balans te brengen.

Omringd door Zen-tuinen met watervallen en zwembaden liggen de luxe suites en de indrukwekkende medical spa van 6.000 m². De spa biedt een breed scala aan behandelingen en faciliteiten zoals een infinity pool, hydrotherapiecenter met hydrotherapiebad, sauna, stoombad en floatationruimte.

SHA combineert Westerse en Oosterse methoden en biedt speciale programma’s zoals anti-stress, stoppen met roken, detox, gewichtsverlies, menopauze en leefstijl. Een persoonlijk macrobiotisch dieet maakt onderdeel van een programma naast een selectie uit yoga, tai chi, reiki en acupunctuur. Daarnaast worden er dagelijks verschillende workshops gehouden, o.a. over voeding en koken.

Recent is het wellnesscentrum qua oppervlakte verdubbeld en biedt nu 40 behandelruimtes, een aantal nieuwe behandelingen en therapieën en een hydrotherapiebad dat shiatsu massagetechnieken met watertherapie combineert.

Een holistische benadering staat centraal. In het bekroonde restaurant worden fantastische gastronomische gezonde gerechten geserveerd. De producten die worden gebruikt zijn zorgvuldig geselecteerd en de combinatie van ingrediënten zorgen voor een energieke en gezonde, maar ook ongelooflijk smakelijke ervaring.

SHA Wellness Clinic ligt in de provincie Alicante, tussen Altea en Benidorm, op circa 40 minuten van Alicante.

SHA methode

SHA staat voor een holistische aanpak met onderdelen zoals voeding, beweging, ontspanning, mentale wellness. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën.

Gezonde voeding
De gezonde voeding van SHA Wellness Clinic is bedoeld om de gasten kennis te laten maken met een gezonde voeding die in staat is om het lichaam weer in evenwicht te brengen en het vermogen om zichzelf te herstellen te versterken.

SHA-voeding volgt de principes van een energiek en gezond dieet en past zich aan de behoeften van elk individu aan. De producten voor de gerechten zijn zorgvuldig geselecteerd, rekening houdend met het seizoen, de kwaliteit en de combinatie van ingrediënten om een energieke, gezonde en ongelooflijk heerlijke ervaring te creëren. SHA biedt drie verschillende soorten menu’s voor gezond eten (SHA, Biolight en Kushi) om aan de behoeften en doelen van al de gasten te voldoen. Deze menu’s zijn elke dag anders voor lunch en diner. Met de hulp van de deskundige adviseurs in gezonde voeding, worden ze aangepast aan de specifieke behoeften van de gasten.

SHA programma’s

SHA Wellness Clinic-programma’s zijn bedoeld om een optimale staat van gezondheid en welzijn te bereiken en te behouden door middel van een globaal en integratieve visie op gezondheid. Deze visie is bewezen en effectief en combineert disciplines van zowel wetenschappelijke als holistische geneeskunde, met speciale aandacht voor een gezond, uitgebalanceerd en smakelijk dieet.Elk programma biedt een grote verscheidenheid aan behandelingen en consulten, afgestemd op uw wensen en doelstellingen. De SHA-ervaring heeft een educatieve benadering die het mogelijk maakt om gezonde gewoonten te verwerven en in uw dagelijkse leven in te passen. Voor gezondheid, welzijn en vitaliteit ook na een verblijf in SHA.

SHA biedt o.a. de volgende programma’s

Rebalance, vanaf 4 nachten, vanaf € 2.700 pp
Detox; vanaf 7 nachten, vanaf € 5.475 pp
Optimal weight; vanaf 7 nachten, vanaf € 5.475 pp

Meer info/boeken ...