Bad Ragaz, voor uw ontspanning en gezondheid

Bad Ragaz, voor uw ontspanning en gezondheid

Sinds 1840 wordt het 36,5°C warme thermale water van de Taminabron over een afstand van 4,5 kilometer naar Bad Ragaz geleid. Hier werd in 1871 het eerste overdekte thermale zwembad van Europa geopend – de huidige Tamina Therme. In een architectonisch meesterwerk kunt u hier het thermale water ervaren dat ontspannend is maar ook heilzaam bij reumatische klachten, stofwisselingsstoornisssen  en aandoeningen aan het bewegingsapparaat,  het hart en de bloedsomlooporganen. In 2009 is het complex gerenoveerd en de nieuwe architectuur met 115 futuristische zuilen zorgen voor een bijzondere lichtinval  en atmosfeer. In deze stijlvolle ambiance kunt u heerlijk ontspannen en vindt u de volgende faciliteiten op circa 7.300 m²:

  • binnenbad met o.a. massagebedden
  • buitenbad met o.a. tegenstroom, whirlpool en waterval
  • bewegings/sportbad
  • koud- en warmwatergrotten
  • stoombad
  • rustruimten
  • saunalandschap met sauna’s, stoombad, belevenisdouches, voetbaden, rustruimten en saunabar

De specialisten van de Tamina Therme hebben per type gast (wellbeing/actief/revitalisering/kuur) adviezen voor het gebruik van de faciliteiten samengesteld. Met zoveel minuten verblijf thermaal water, sauna, stoombad, rust etc. Ook zijn er regelmatig speciale evenementen zoals bij volle maan en met muziek. Voor gezichts- en lichaamsbehandelingen kunt u terecht in de Babor Beauty Spa. Ook massages, van aroma tot shiatsu, worden aangeboden. De Tamina Therme zijn in 2010 verkozen tot nummer 2 van meest innovatieve waterpark in Europa. Grand Resort Bad Ragaz geeft u direct toegang tot de therme.

Grand Resort Bad Ragaz – leading wellbeing & medical health resort

Het Grand Resort Bad Ragaz bestaat uit het Grand Hotel Quellenhof & Spa Suites en het Grand Hotel Hof Ragaz en biedt een fantastische spa, ingetogen luxe, stijlvolle kamers, 8 gastronomische restaurants, 6 bars en 2 golfbanen. De 36.5° Wellbeing & Thermal Spa heeft een oppervlakte van 5.500 m² en is uitgerust met vele water- en saunafaciliteiten waaronder het Helenabad met thermaal water, een kruidenstoombad met Swarovski kristallen en de Andeer Private Spa. Deze privé spa van 100 m² biedt een whirlpool, stoombad, sauna met champagnekoeler, massagetafel, home cinema en tuin.

Het accent van de 36.5° Wellbeing & Thermal Spa ligt op wellness. Heerlijk ontspannen tijdens een massage of gelaatsbehandeling of in een van de sauna’s of stoombaden. Body & Sport is de fitnessstudio met een uitgebreid activiteitenprogramma en bij Beauty & Care kunt u behandelingen met o.a. La Prairie, Kanebo of Sisley ervaren. Een bijzondere behandeling is de Sequoia Ceremony; deze begint met een meditatieve ademhalingsoefening, gevolgd door een Kneipp voetwisselbad en voetreflexzonemassage om te eindigen met een totale lichaamsmassage met kruidencompressen en warme olie. De Sequoia is niet alleen de naamgever van deze behandeling maar u vindt deze van origine Amerikaanse bomen ook in het Bad Ragaz park.

Ervaar ook de Choco Emotion met cacao, kaneel, kruidnagel en zwarte cayenneper; ingrediënten met anti-aging eigenschappen. Of de zeer luxe Gold Temptation met een Goldbad en massage met 24 karaats goudblad. Het resort beschikt ook over een Medical Health Center voor preventieve behandelingen en is tevens gespecialiseerd in behandelingen en therapieën voor gewichtsreductie, reuma, bewegingsapparaat, bloedvaten en mental health. Ook behandelingen met botox, lasertherapie, anti-aging fruitzuurpeelings en plastische chirurgie worden aangeboden.

Ook voor wintersport

Bad Ragaz ligt in het Rijndal aan de voet van de Pizol. Het skigebied op de Pizol ligt tussen 1600 m en 2220 m. Wintersporters vinden er 12 banen en liften, meer dan 40 km pistes, een freeride-paradijs, een wintersportschool, langlaufloipes en interessante routes voor skitochten. Wie rodelt wordt enthousiast over het 7 km lange rodelpad en sneeuwschoenlopers vinden er gemarkeerde sneeuwschoentrails.

Bad Ragaz ligt op 1 uur rijden van Zürich.

  Booking.com