Evia, thermale bronnen en wellness

Evia, thermale bronnen en wellness

Evia is na Kreta het grootste Griekse eiland en ligt op 1 uur van de luchthaven van Athene. Het landschap is afwisselend met in het noorden dichtbeboste heuvels en de thermale bronnen, in het midden het bergmassief Dirfi en het stadje Eretria. Eindeloze stranden maar ook wouden en ravijnen vind je in het zuiden.

Geniet op Evia van de natuur, de vele historische en culturele bezienswaardigheden, de thermale bronnen en wellnessmogelijkheden. Samen met de Griekse keuken en gastvrijheid maakt het tot een heerlijke wellnessbestemming. Het is een relatief onbekend eiland en samen met het authentieke Skyros (dat alleen bereikbaar is vanaf Evia) is het de bestemming voor degenen die houden van rust, natuur, wandelen en fietsen.

Heracles bronnen bij Edipsos

Edipsos is een van de oudste kuuroorden van Europa. Al meer dan 3000 jaar komen hier de bezoekers om het warme en mineraalrijke water van de geneeskrachtige bronnen te ervaren. Het water komt uit een diepte van 3000 meter en is met name heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten (reuma, artritis), huidklachten en gynaecolische klachten.

In de omgeving van Edipsos zijn verschillende wellnesshotels zoals het Thermae Sylla Spa & Wellness waar u kunt genieten van de thermale baden en verkwikkende behandelingen.

Thermae Sylla Spa & Wellness

Dit gerenommeerde 5*-wellnesshotel beschikt over een eigen thermale bron dat gebruikt wordt in de behandelingen en ook in de thermale baden. Elke dag wordt het water in de thermale baden ververst en naast het thermale water wordt ook geneeskrachtige modder gebruikt tijdens de behandelingen.

De Edipsos Spa biedt naast het binnenbad (ca. 30-32°C) met 100% thermaal water een whirlpool, sauna, 2 stoombaden en thermale grot. Er is een ruime keuze aan kuur- en wellnessbehandelingen waaronder aroma- en balneotherapie, behandelingen met geneeskrachtige modder, massages, anti-aging behandelingen en fysiotherapie.

De spa biedt een thermale kuur maar ook specifieke kuurprogramma’s voor anti-stress, detox en gewichtsverlies. Ook Thermaal Wellness arrangement en klassieke Thermale kuur. Meer info/boeken ...