Six Senses Douro Valley

Six Senses Douro Valley

De Douro-rivier slingert zich door het oudste bekende wijngebied van de wereld en in dit prachtige stukje UNESCO Werelderfgoed ligt Six Senses Douro Valley op 125 kilometer van de luchthaven van Porto.

Het fraai gerenoveerde 19e-eeuwse landhuis met omringende wijngaarden biedt ruimte aan 57 kamers en suites, verspreid in de wijngaard van 8 hectare groot.

Restaurant Vale de Abraão, met een open keuken, terras en eetkamer, serveert heerlijke gerechten van lokale producten en groenten en kruiden uit eigen tuin. De Wine Library combineert de wijnkelder en wijnwinkel met wijnen uit de vallei en een interactieve wijnacademie.

Six Senses Spa

De Six Senses Spa biedt de klassieke Six Senses behandelingen plus lokaal-geïnspireerde therapieën waaronder ook met druiven en citrusvruchten. Naast behandelingen worden er speciale rituelen, workshops en integrale programma’s aangeboden gericht op stressvermindering, voeding, slaap en beweging. Of ervaar de Alchemy Bar Journey, een wellnesservaring met een behandeling zoals een bodyscrub of -pakking met gezicht- of haarmasker, gevolgd door een workshop over het maken van aromatherapieproducten. Deze vers bereide en biologische producten worden gebruikt in de behandeling.

Naast 10 behandelkamers biedt de spa  een binnenzwembad met waterstralen, sauna, hamam en een fitnessruimte met de nieuwste fitnessapparatuur en professionele begeleiding.

Een biologische moestuin met kruiden en planten biedt belangrijke ingrediënten die ook gebruikt worden in de spabehandelingen. Naast het buiten zwembad is er ook een outdoor-yogadek, ideaal voor individuele sessies en groepstraining.

Omgeving

De regio biedt onvergetelijke ervaringen in een prachtig landschap. The Experiences Team bij Six Senses Douro kan een groot aantal uitstapjes regelen naar o.a. de prehistorische rotstekeningen, bezoeken aan enkele van de oudste wijnhuizen ter wereld, excursies naar pittoreske dorpjes, historische kerken en kastelen plus cruises op de rivier.

Aanbod

Het resort biedt diverse kamertypen, ook in de wijngaarden. Meer info/boeken ...