hongarije

Hippocrates, vader van de medicijnen, was de eerste die zei: “de Natuur is de arts die al onze ziektes heelt.” Met deze natuurlijke geneesheren is Moeder Natuur zeer gul voor Hongarije. Het land ligt namelijk boven de rijkste geothermale (warm) en heilzame waterbronnen ter wereld.


Hongarije is dan ook terecht beroemd vanwege zijn kuuroorden en warmwaterbronnen. Of het nu gaat om de vele heilzame baden die u praktisch overal in het land uitnodigen om te komen kuren of om de prachtige art nouveau paleisjes verspreid door Budapest; de kracht en de ontspanning van het warme water staan tot ieders beschikking. Waar kunt u beter mijmeren over het leven dan in het zachte, luxueuze water van een kuuroord?


De "kuurstad" Budapest alleen al kent meer dan honderd bronnen die al door de Romeinen actief werden gebruikt. Eén van de mooiste van de hoofdstad is Széchényi, het grootste publieke thermaalbad van Boedapest. Hier in de herfst of de winter liggen dobberen in water van gemiddeld 30 graden, tussen het prachtige art nouveau-interieur, is een zeer bijzondere belevenis. Het hoofdgebouw van Széchényi in 1913 werd gebouwd en het overvloedige art nouveau met zijn schitterende mozaïeken komt hier perfect tot zijn recht.  

Budapest, spa-hoofdstad van de wereld

Budapest is een geliefde stedentrip bestemming en een bezoek aan een van de badhuizen mag niet ontbreken. Of verblijf in een van de wellnesshotels. Ook voor diverse kuren.

BAlatonmeer met bad héviz en zalakaros

In het westen van het land zijn het vooral de kuuroorden in de buurt van het Balatonmeer die de meeste gasten aantrekken. Met Bad Héviz en het grootste thermaalmeer ter wereld en Zalakaros.

spirit hotel thermal spa Bad sarvar

Dit luxe kuur- en wellnesshotel heeft een eigen geneeskrachtige bron en een spa van ca. 10.000 m² met 22 zwembaden, waarvan vele geneeskrachtige waterbaden. Voor zowel wellness als kuren.

bekijk ook het aanbod in hongarije op Hotelspa.nl