Cyprus, het eiland van aphrodite

Met de vele cultuurschatten, de prachtige natuur, de verschillende wijngebieden en uiteraard strand en zon is Cyprus niet alleen het eiland van liefde maar ook een heerlijke bestemming voor een afwisselende wellnessvakantie!


Geniet van de mooie zandstranden in het zuidoosten en de bergen in het binnenland en dompel je onder in de bijzondere Cypriotische cultuur. Cyprus heeft een lange geschiedenis die wel tot 11.000 jaar teruggaat. Het eiland is als het ware één groot openluchtmuseum, met prehistorische nederzettingen, klassieke Griekse tempels, Romeinse theaters en villa’s, Byzantijnse kerken, Venetiaanse vestingwerken, moskeeën en bouwwerken in Britse koloniale stijl.


In de Cypriotische dorpen zie je nog altijd oude manieren van leven, gebruiken en tradities terug. Diverse festivals en evenementen van weleer worden nog gevierd, van carnaval tot bloemenfestivals en Griekse toneelstukken.


In bekende kustplaatsen als Paphos en Limassol liggen wellnesshotels met prachtige spa’s zoals het Parklane Resort & Spa. Of verblijf in het binnenland bij Casale Panayiotis met spa. Dit boutique hotel ligt in het schilderachtige Kalopanayiotis in de Marathasa vallei op de hellingen van het Troodosgebergte.


Naast de minerale bronnen van Milou ligt het prachtige Ayii Anargyri Natural Healing Spa Resort gebouwd in Cypriotische stijl. Het water uit deze minerale bronnen wordt toegepast tijdens de behandelingen in de spa en is onder meer heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten. Het resort biedt verschillende kuren.


Het eiland heeft zo veel te bieden. Ontdek het tijdens een ontspannende rondreis met ervoor of erna een verblijf in een van de mooie wellnesshotels op Cyprus.

 wellnesshotels op cyprus

Parklane Resort & Spa Limassol

Een prachtig resort gelegen in een  tuin van 25 hectare. De Spa biedt o.a. thalassotherapie en biedt baden met zeewater.

Ervaar hun mantra 'make everyone happy'.

CASALE PANAYIOTIS  BINNENLAND VAN CYPRUS

Dit boutique hotel op de hellingen van het Troodos-gebergte. Geniet in de spa van de behandelingen, ook met zwavelhoudend water. Ook foodie experiences.

secret forest 

(voorheen ayii)

In een prachtige vallei ligt dit resort, een oase van rust en een unieke plek voor ontspanning. Het water uit de zwavelbronnen is de basis van de spa.

bekijk ook het aanbod op cyprus op Hotelspa.nl