frankrijk

Wellness in Frankrijk. Of eigenlijk Wellness Plus want wellness is hier niet alleen ter ontspanning maar ook ter preventie en bij behandeling van klachten. Het aanbod is daar veelzijdig. Er wordt niet alleen gewerkt met zoet water maar ook zeewater en thermaalwater.

Frankrijk is de bakermat van de thalassotherapie. Deze therapie maakt gebruik van al het goede uit de zee, zeewater en haar ingrediënten.

De thalassotherapiecentra bevinden zich op de mooiste plekjes van de Franse kust en het zeeklimaat levert zijn bijdrage aan een wellnesskuur.


Daarnaast zijn de Franse wijnstreken een geliefde bestemming en er zijn verschillende mogelijkheden om wijn en wellness te combineren. Op deze pagina een tweetal voorbeelden maar ook in de andere wijnstreken zijn er mogelijkheden. Ook voor combinaties van wintersport en wellness zijn er diverse mogelijkheden.  

Royal Champagne hotel & spa - Champagne

In de mooie Champagne streek op circa 15 minuten van Reims ligt het 5-sterren Royal Champagne tussen de vele wijngaarden. Met de mooie spa en de gastronomische restaurants een geweldige plek om wijn, gastronomie en wellness te combineren.

La clairière bio & spa hotel - vogezen

Tussen de dalen en de bergen van de prachtige natuur van de Vogezen ligt het pittoreske plaatsje La Petite Pierre. 

Aan de rand van dit stadje, tegen een beboste helling ligt hotel La Clairière, een biologisch hotel met spa.

Les Sources de Caudalie

LES SOURCES DE CAUDALIE - BORDEAUX

Op circa 20 minuten van  de stad Bordeaux is het hotel prachtig gelegen tussen de wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte.

Met prachtige Caudalie Vinothérapie Spa waar je diverse behandelingen kunt ervaren zoals een Merlot pakking. 

WEllness & Wintersport

wellness in de franse alpen

Morzine, Chamonix Mont-Blanc met kuuroord Saint Gervais les Bains of Val d'Isere bieden prima wellness- en wintersportmogelijkheden.

les 3 vallées

In het welbekende Trois Vallées in de Franse Alpen liggen de bekende wintersportdorpen Courchevel, Méribel, Les Menuires en Val Thorens.

bekijk ook het aanbod in frankrijk op Hotelspa.nl