zuid-tirol

Zuid-Tirol in het noorden van Italië is een regio met zowel Italiaanse als Duitse invloeden. Sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog is het zuidelijke deel van het Oostenrijkse Tirol onderdeel van Italië en vormt de Brennerpas de natuurlijke grens. Duits is de eerste taal met als tweede Italiaans en in een kleine regio wordt Ladinisch gesproken.

De natuur is prachtig met o.a. de Dolomieten, sinds 2009 Unesco werelderfgoed en bekend om de steile rotswanden en pieken. Een prachtig gebied voor wintersport en in de zomer voor wandelen en fietsen. Naast de Dolomieten vind je hier het warmste zwemmeer van de Alpen, Kalterer See of Lago di Caldaro. Dit meer is omgeven door wijngaarden en boomgaarden en ligt aan de Zuid-Tiroolse wijnroute. Als je door deze regio toert, zie je de vele wijngaarden maar ook appelboomgaarden.

Het is een geweldige regio voor een wellnessvakantie met de vele wellnesshotels, de thermen in Merano en de mogelijkheden voor sportieve activiteiten. En niet te vergeten de heerlijke keuken en wijnen.

wellnesshotels, leefstijlkuren en thermen

wellness en leefstijlkuren

Zuid-Tirol herbergt vele wellnesshotels. Met activiteiten, leefstijlkuren maar ook medical wellness. De keuze is groot en op deze pagina een selectie.meran

merano

Merano heeft  een gezellig centrum met prachtige historische gebouwen, leuke cafeetjesen een ruime keuze aan restaurants. Dankzij het milde klimaat en de aanwezigheid van het thermale water is Merano sinds de 19e eeuw een kuurstad. Met gasten van heinde en ver.

wijn & (winter)sport

Wijn & Wellness

De wijngaarden van Zuid-Tirol liggen tussen de Dolomieten met Bolzano en Meran in het noorden tot aan Trentino. Hier loopt ook de Wijnroute, de oudste van Italië.

De regio heeft veel te bieden qua wijn & culinair maar ook wellness. Een heerlijke combinatie. Lees meer op WineBreaks.nl.

(winter)sport & wellness

In deze regio liggen de Dolomieten, een magnifieke omgeving voor wintersport. Een bijzondere gebied voor wintersport dat zich vooral richt op families en stellen met een focus op goed eten.

Er zijn diverse ski- en wandelgebied zoals Alta Badia en Merano 2000 dat op 10 minuten van Merano ligt.

bekijk ook het aanbod in Italië op Hotelspa.nl