Italië

Italië bezit vele thermale bronnen en een groot aantal wellnesshotels. Voor een ontspannende wellnessvakantie of een speciale kuur. Met de cultuur, de Italiaanse keuken en wijnen een geweldige bestemming. Ook voor een combinatie van een verblijf in een wellnesshotel en een rondreis.

WELLNESS & KUREN IN 

ZUID-TIROL

Zuid-Tirol in het noorden van Italië is een regio met zowel Italiaanse als Duitse invloeden. De natuur is prachtig met o.a. de Dolomieten.

Het is een geweldige regio voor een wellnessvakantie met de vele wellnesshotels, de thermen in Merano en de mogelijkheden voor sportieve activiteiten. En niet te vergeten de heerlijke keuken en wijnen.

hotel tremezzo comomeer

GRAND HOTEL TREMEZZO

AAN HET COMOMEER

Aan de oevers van het Comomeer ligt Grand Hotel Tremezzo met de T Spa en diverse zwembaden, in het meer en in het park. Verblijf in dit voormalige paleis met restaurants en kamers  in de stijl van de Belle Époque. De T Spa biedt faciliteiten zoals een Infinity Pool met instelbare tegenstroom en hydromassage-ervaringen.

grotta Giusti Thermal spa resort tuscany

Het ‘achtste wereldwonder’ noemde Giuseppe Verdi de Grotta Giusti in Monsummano Terme. 

Ontdek deze ondergrondse grot met heilzaam water zelf tijdens een verblijf in het Grotta Giusti Resort met hotel in een 19e eeuwse Toscaanse villa tussen Florence en Lucca. Recent zijn de hotelkamers, restaurants en spa gerenoveerd. 

Abano terme en Montegrotto Terme

In de regio Veneto, vlakbij Padua en op circa 60 kilometer van Venetië, liggen deze twee kuuroorden. De Euganische thermale baden zijn de grootste spa in Europa gespecialiseerd in therapeutische modderbadtherapie of fangotherapie.

TERME DI SATURNIA SPA & GOLF RESORT

Het middeleeuwse stadje Saturnia in Toscane staat bekend om haar warmwaterbronnen. In het heuvelachtige landschap ligt de Terme di Saturnia, een uniek resort door de thermale bronnen, medische en spafaciliteiten. Het resort ligt aan de 18-holes golfbaan.

PALAZZO DI VARIGNANA RESORT & SPA

Dit luxe resort met de VarSana Spa en diverse zwembaden ligt in een groot park op circa 30 minuten van Bologna. Diverse arrangementen voor wellness zoals Pure Time-out maar ook immuunbooster, Gezonde Slaap en Fit & Actief.

bekijk ook het aanbod in Italië op Hotelspa.nl