Portugal & madeira

Portugal kent een grote diversiteit aan landschappen: bergen, laagvlaktes, bossen, een bijna 850 km lange kustlijn met zandstranden en eilanden. Het noorden met het cultuurlandschap van de Douro-vallei, UNESCO Werelderfgoed, waar je kan genieten van adembenemende uitzichten over de rivier, wijngaarden, dorpjes en stadjes.

In Centro Portugal vormt de ruige natuur met  o.a. het gebergte Serra da Estrela (met Guarda, de hoogstgelegen stad van Portugal), een uitstekend decor voor buitenactiviteiten. In de regio vind je diverse prachtige kloosters. De felblauwe zee, het aangename klimaat en de indrukwekkende natuur maken de regio Lisboa bijzonder. De compacte streek maakt een bezoek aan Lissabon uitstekend te combineren met de regio eromheen.

De Alentejo ligt tussen de regio’s Lisboa en Algarve. Het binnenland wordt gesierd met oneindige vlaktes van goudkleurige graanvelden. Vergeet ook niet om de kustlijn van Alentejo aan te doen. De kust is ruig en bestaat vooral uit hoge kliffen. In de beschutting van de rotspartijen liggen kleine strandjes.

Tenslotte in het zuiden de Algarve, de absolute zonbestemming van het land. De mooie zandstranden zijn uitgestrekt en de zee is rustiger dan in de rest van Portugal. Een andere troef van de Algarve is het mooie achterland. Net uit de kust vind je karakteristieke dorpjes. Zeer mooi is de Serra de Monchique, een prachtig groen heuvellandschap.

 

Of verblijf op het eiland Madeira met een mild klimaat, schone  lucht, frisse bloemengeuren en prachtige wellnesshotels.


Op deze en volgende pagina's een aantal voorbeeldreizen. Neem contact op voor een voorstel op maat!

wellness en leefstijlkuren - algarve

De Algarve is een heerlijke wellnessbestemming.

Verblijf hier voor een wellnessvakantie of volg een leefstijlkuur.

WEllness en leefstijlkuren overig

Naast de Algarve heeft het vasteland van Portugal meer mogelijkheden. Denk aan de Douro, de Alentejo en de regio Lisboa. 

ponto so dol

wellness & ayurveda op madeira

Verblijf op dit eiland van de eeuwige lente voor een wellnessvakantie of kuur. Ook in combinatie met rondreis of Porto Santo.

convento do espinheiro

Rondreizen portugal


Een wellnessverblijf combineren met een rondreis? Of tijdens een rondreis diverse wellnesshotels bezoeken?
Diverse mogelijkheden!

Vraag voorstel op maat aan!

Vraag aanvullende informatie en offerte aan.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op om uw wensen te bespreken.

arrow_drop_up arrow_drop_down