ayurveda reizen

Ayurveda is een geneeskunde die al meer dan 5.000 jaar onderdeel uitmaakt van de Indiase samenleving. Ayurveda staat voor een holistische aanpak waarbij de ziekte/disbalans niet centraal staat maar de mens. Daarnaast zijn er geboden en geen verboden en werkt ayurveda langzaam maar zeker. Ook buiten India wordt steeds vaker ayurveda toegepast. In spa’s, wellnesscentra of speciale klinieken.

De traditionele ayurveda richt zich op medische en helende behandelingen onder toezicht van een arts. Het is een holistische benadering met leefstijladviezen en niet in te passen in een behandeling van een uur. Dit is dan ook de voornaamste reden dat de ayurvedische behandelingen in de spa’s, wellnesscentra veelal zijn aangepast aan de westerse leefstijl en vooral gericht zijn op preventie.

AYURVEDA IN DUITSLAND

In Duitsland is ayurveda populair met een aantal gerenommeerde centra waaraan een arts uit India/Sri Lanka is verbonden. Zoals bij Kunzmann's in Bad Bocklet.
Ayurveda Resort MANDIRA

AYURVEDA IN OOSTENRIJk

Ook in Oostenrijk zijn er wellnesshotel gespecialiseerd in ayurveda. Zoals in Bad Waltersdorf, Stiermarken het Ayurveda Resort MANDIRA.

HOtel engel in zuid-tirol

Wellness hotel met een ca. 2.500 m² grote spa inclusief een authentieke Ayurveda afdeling met Indiase Ayurveda specialist/ therapeuten.

Ook gastronomisch restaurant.

Meer ayurvedareizen in europa