Quellenhotel & Spa Heilterme – Bad Waltersdorf

Bad Waltersdorf - Quellenhotel & Spa Heilterme en Ayurveda Resort Mandira

In de Heiltherme Bad Waltersdorf beoefent men sinds enige tijd de leer van TSM: Traditionell Steirischen Medizin (de traditionele Steiermarkse geneeskunde). Oude kennis uit de natuurgeneeskunde worden verbonden met moderne kennis en methoden.

Reeds honderden jaren kennen en gebruiken de mensen in Stiermarken de geneeskrachtige kruiden, modder en pompoenpitolie voor therapieën en schoonheidsbehandelingen. Hooizakken met onbemeste weidenkruiden worden o.a. ingezet tegen artrose, spierspanning en spierpijn. Het Granaser Hochmoor (modder) doet wonderen bij ontstekingen aan gewrichten. En dan zijn er nog de behandelingen met beroemde regionale en culinaire kwaliteitsproducten uit Stiermarken, zoals bijv. het ijsappelmasker, de ontslakkende massage met een mix van versgeperste appels en lijnzaadolie of de massage van pompoenpitolie.

Dit zijn zeer geliefde behandelingen onder de gasten van de TSM Gesundsheitsoase (het massage- en beautycentrum van Heiltherme Bad Waltersdorf). Niet zonder reden! De pompoen uit Stiermarken heeft een heilzame werking. De pitten van deze pompoenen staan al vele jaren bekend als belangrijk natuurlijk geneesmiddel, het verbetert de prostaat, de blaas en de potentie.

Het Quellenhotel is direct verbonden aan de Heiltherme en de “Quellenoasis” (luxe spa- exclusief voor hotelgasten). De Quellenoasis Private SPA is een luxe spa met vele faciliteiten alleen voor de hotelgasten en met een prachtig uitzicht over . U vindt hier o.a. een prachtig zwembad en ook een sauna alleen voor vrouwen. Meer info/boeken ...

Ayurveda Resort Mandira

In Bad Waltersdorf, vlakbij de Heiltherme, ligt ook het Ayurveda Resort Mandira (voorheen Pairl).  Ervaar hier authentieke Ayurveda van Indiase Ayurveda specialisten en therapeuten met Stiermarkse hartelijkheid en culinaire hoogstandjes. In de thermen (ca. 2.000 m²) vindt u een overdekt geneeskrachtig thermaalwaterbad, panoramisch zwembad (elk ca. 32 °C), thermaal bewegingsbad (ca. 36 °C) en buitenbad (het hele jaar door, 28 °C) met ligstoelen.

Diverse ayurvedakuren worden aangeboden. Van een Ayurveda Tasting tot een Panchakarmakuur. Vanaf € 159 p.p. Meer info/boeken ...

Tip: volg de Oststeirische Weinstrasse die begint in Gleisdorf en eindigt in Bad Walterdorf.