Costa Lisboa, alentejo, Centro Portugal & Douro

Naast de Algarve heeft het vasteland van Portugal meer te bieden. Zo is het noorden van Portugal een streek met een divers toeristisch aanbod. Hellingen met wijngaarden (o.a. aan de Douro), ongerepte natuurgebieden, stranden en steden als Porto. Verblijf hier bijvoorbeeld in een van de wellnesshotels aan de Douro.


In Centro Portugal ligt het gebergte Serra da Estrela (met Guarda, de hoogstgelegen stad van Portugal), de rivieren Zêzere en Mondego en het gebergten Serra da Lousã en Serra do Açor. De ruige natuur vormt een uitstekend decor voor buitenactiviteiten. In de regio vind je diverse prachtige kloosters.


De Alentejo ligt tussen de regio’s Lisboa en Algarve. Het binnenland wordt gesierd met oneindige vlaktes van goudkleurige graanvelden. De meeste stadjes zie je al van een afstand liggen op een heuvel: een kasteel op de top en witte huisjes eromheen. Vergeet ook niet om de kustlijn van Alentejo aan te doen. De kust is ruig en bestaat vooral uit hoge kliffen. In de beschutting van de rotspartijen liggen kleine strandjes.


De felblauwe zee, het aangename klimaat en de indrukwekkende natuur maken de regio Lisboa bijzonder. De compacte streek maakt een citytrip naar hoofdstad Lissabon uitstekend te combineren met een bezoek aan de regio eromheen. De regio biedt architectuur, heeft verschillende landschappen en de vele natuurgebieden nodigen uit tot buitenactiviteiten, bijvoorbeeld in het Sintra-gebergte.

six senses douro valley

Het fraai gerenoveerde 19e-eeuwse landhuis met omringende wijngaarden biedt ruimte aan 57 kamers en suites, verspreid in de wijngaard van 8 hectare groot. De Six Senses Spa biedt de klassieke Six Senses behandelingen plus lokaal-geïnspireerde therapieën waaronder ook met druiven en citrusvruchten.

Douro 41 hotel

DOURO 41 HOTEL & SPA

Op 41 km van de monding van de Douro ligt Douro41 in de prachtige vallei van de Douro, Unesco werelderfgoed en bekend om de (port)wijnen. Ontspan aan het zwembad, in de spa of doe mee met de yogales. Het hotel biedt ook diverse experiences zoals portproeverij, picknick of boottocht op de Douro.

cooking and nature emotional hotel

cooking & nature

Dit kleinschalige design- en boutiquehotel is gelegen in een natuurpark met diverse fiets- en wandelroutes. In het hotel kan je genieten van de regionale specialiteiten. Of ga zelf aan de slag tijdens een kookworkshop. Het hotel biedt Baths D'aire, yoga, meditatieve wandelingen en massages. 
convento do espinheiro

CONVENTO DO ESPINHEIRO - Alentejo

Een paar kilometer buiten Werelderfgoedstad Evora ligt Convento do Espinheiro, een voormalig  klooster uit de 15e eeuw  dat zorgvuldig werd omgetoverd in een 5* deluxe hotel. Luxe in elk detail en omgeven door een 8 hectare groot landgoed. Een van de mooiste wellnesshotels in Portugal.