Madeira, eiland van de eeuwige lente

De eilanden Madeira en Porto Santo, in het midden van de Atlantische Oceaan, staan bekend om hun prachtige natuur. Tussen het blauw van de zee en het smaragdgroen van de vegetatie vallen de bontgekleurde exotische bloemen op. Tweederde van het grondgebied van de archipel is beschermd gebied, waaronder het grootste laurierbos ter wereld.


Het eiland van de eeuwige lente heeft aangename temperaturen het hele jaar rond en is dus geschikt voor allerlei activiteiten in de buitenlucht. Wandel langs de levadas (oude irrigatiekanaaltjes), bezoek de stad Funchal en leer het erfgoed kennen uit de tijd van de ontdekkingsreizen leren kennen. Een boottocht is ook een uitstekende mogelijkheid om de kuststreek te ontdekken. Rond de kust van Madeira leven verschillende soorten dolfijnen. De kans dat je ze spot tijdens een georganiseerde dolfijnen tocht is bijna 100%. Vanaf de haven van Funchal zijn diverse excursies, ook naar Porto Santo.


Funchal bestaat eigenlijk uit twee delen, het oude en nieuwe gedeelte. Beide hebben zo zijn charmes. Er is een ding wat ze beide gemeen hebben, de gezellige straatjes. Sfeervol en charmant. Eigenlijk is de leukste activiteit om te doen tijdens je verblijf in de stad het struinen door deze straten. Zo ontdek je al lopend alle mooie plekken van Funchal en de lekkerste eetgelegenheden.

 

Het eiland Porto Santo is een waar toevluchtsoord met goudkleurige stranden en een diepblauwe zee. Het eiland wordt ook wel “Ilha Dourada” (gouden eiland) genoemd om zijn 9 km lange goudkleurige strand van fijn zijdezacht zand. De belangrijkste trekpleister van Porto Santo is ongetwijfeld het strand. Van het zand en het water wordt gezegd dat ze heilzame eigenschappen hebben en rijk zijn aan jodium, calcium en magnesium, waardoor ze zich uitstekend lenen voor de behandeling van reuma en botkwalen.

WELLNESSHOTELS, LEEFSTIJLKUREN & RONDREIZEN OP MADEIRA

THE CLIFF BAY

The Cliff Bay heeft een unieke ligging op een klif met een schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan op 2 kilometer van Funchal. Met binnen- en buitenbaden, privéstrand, restaurant Il Gallo d’Oro en prachtige spa is The Cliff Bay een heerlijke 5-sterren bestemming. De Cliff Bay is ook een van de romantische hotels ter wereld.

AYURVEDAKUREN

Ayurveda Hotel Alpino Atlântico is een boutique hotel gelegen in een grote tropische tuin op ongeveer 12 km van Funchal.

Dit adults-only hotel biedt een ayurvedische keuken en ayurveda center. Voor een yogavakantie en ayurvedische kuren zoals rasayana regeneratiekuur en panchakarma.