Aqua Dome, de enige thermen van Tirol

Aqua Dome, de enige thermen van Tirol

De enige thermen van Tirol, de Aqua Dome in Längenfeld, is een groot complex met drie schaalvormige baden op poten en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergwereld. Ontspan in het thermale water, geniet van de sauna’s of laat u heerlijk masseren. De Aqua Dome is drie keer op rij verkozen tot Austria’s Leading Spa Resort.

Deze thermen beschikt over een bijzondere bron. Het thermale water stroomt van de gletsjers door het gesteente en komt 1.865 m diep weer te voorschijn. Met een temperatuur van circa 40° C stroomt het geneeskrachtige water naar de oppervlakte en borrelt het warme en zuivere water direct in de spa. Volgens chemische analyse is het een natriumchloride-sulfaat-zwavelspa en een wettelijk erkende geneeskrachtige bron.

Geniet van  het 34° en 36° warme  water in een exclusieve sfeer: door de hoge glazen gevels is het indrukwekkende berglandschap steeds aanwezig en kunt u permanent genieten van een adembenemend uitzicht. Je voelt je hier een met de natuur. De drie schaalvormige bekkens hebben elk een ander thema. In de sproeischaal kunt u heerlijk achteroverleunen, uitrusten, ontspannen en genieten van de weldadige werking van de whirlpool en de omgeving. In de zwavelschaal stroomt om de 15 minuten puur zwavelwater in het thermaalwater; de rand van het bekken is rondom voorzien van massagebanken. De zoutwaterschaal nodigt met een zoutgehalte van 5%, onderwatermuziek en lichteffecten uit tot ultieme ontspanning.


Sportievelingen kunnen een bezoek brengen aan het actieve bad met aquagym en aqua cycling. Volledig afgescheiden is het gezins- en kinderbereik genaamd de ‘Alpen Arche Noah’. Deze speel- en beleveniswereld heeft verschillende attracties zoals watervallen, fontein en een 90 meter lange glijbaan.

Daarnaast biedt Aqua Dome saunawereld Gletscherglühen met verschillende sauna’s waaronder een hooi- en ravijnsauna,  zoutgrot, zoutstoombad en rustruimtes.

SPA 3000

spa3000De Aqua Dome is eind 2012 uitgebreid met de SPA 3000. Dit wellnesscentrum biedt 2.000 m² aan spafaciliteiten verdeeld over 2 verdiepingen en is toegankelijk voor gasten van het Aqua Dome Hotel. Dagelijks worden slechts een twintigtal kaarten uitgegeven aan niet-gasten.

SPA 3000 biedt prachtige faciliteiten zoals een alpenkruidensauna met typische Ötztaler kruiden, individuele kruidenbaden en een duobad met thermaal water.

Ötztal, een van de grootste skigebieden

Längenfeld ligt op 1.180 m midden in het Ötztal en staat bekend als paradijs voor cross country skiërs. 50 km dubbelsporige langlaufloipes, waarvan een gedeelte in de skating variant, bieden uitdaging aan cross country skiërs. Het kleinschalige wintersportgebied Gries met een 12 km lange, sneeuwzekere loipe op grote hoogte en de skigebieden van Sölden en Obergurgl/Hochgurgl liggen op slechts enkele kilometers afstand en zijn goed bereikbaar per skibus.

Het Ötztal ligt in het westen van Tirol en is een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Met 12 wintersportplaatsen waaronder Obergurgl-Hochgurgl, Längenfeld, Ötz, en het bekende Sölden.

Längenfeld ligt circa 890 km van Utrecht.

Aanbod

Overnacht in het Aqua Dome Hotel of in een van de andere accommodaties in het Ötztal. Bekijk de mogelijkheden ...