Healing Spa Resort met minerale bronnen op Cyprus

Healing Spa Resort met minerale bronnen op Cyprus

Naast de minerale bronnen van Milou ligt het prachtige Secret Forest, voorheen Ayii Anargyri Natural Healing Spa Resort gebouwd in Cypriotische stijl. Het water uit deze minerale bronnen wordt toegepast tijdens de behandelingen in de spa en is onder meer heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten.

In het voorjaar van 2009 is dit resort geopend in een klooster uit het jaar 1649. Gelegen in een vallei naast de minerale bronnen is het een plek om te onthaasten en de heilzame werking van het minerale water te ervaren. Al vanaf 1649 zijn deze bronnen bekend om hun heilzame werking en in die tijd boden de gebroeders Cosmas en Damianos de bevolking de gelegenheid de bronnen te gebruiken. Zonder enige vergoeding en dit gaf hen de naam Anargyri, zonder zilver.

Spa

Het water uit de nabijgelegen bron wordt toegepast bij de behandelingen en de baden van de Natural Spring Lounge. Het baden in het water uit deze zwavelbronnen is een natuurlijke manier om te ontspannen en klachten  bij spier- en gewrichtsklachten zoals reuma en artritis te verlichten. Het water zorgt er o.a. voor dat het bindweefsel soepeler wordt. Het water heeft ook een anti-aging werking op de huid; zwavel wordt wel het beauty mineraal van de natuur genoemd.

De Natural Spring Lounge biedt een selectie van hydrotherapiebehandelingen waarbij het water uit de zwavelbron wordt toegepast; bijvoorbeeld de Sulphur Mud Cocoon met het minerale water en modder of de Sulphur Mud Bath Therapy met onderwatermassage en hydrotherapie als detox en om reumatische en huidklachten te verlichten.

De combinatie van de hydrotherapie met het thermale water geeft ontspanning en is heilzaam bij vele klachten. Naast deze therapeutische handelingen biedt de spa ook de meer traditionele behandelingen zoals een lichaamsmassage met een mix van olijfolie en essentiële oliën en gelaatsbehandelingen als Intense Nutrition of Face Firming Perfection.

Speciale pakkingen, baden en massages zoals shiatsu, deep tissue en een holistisiche massage die u kunt laten afstemmen op uw wensen, worden verder aangeboden evenals speciale behandelingen voor de rug, ter ondersteuning van afslanken en destressen.  De spa beschikt ook over faciliteiten als sauna, stoombad en fitnessruimte.

Naast losse behandelingen zijn er speciale weken/kuren. Naast een yogavakantie, detox- en afslankkuur zijn er kuren voor de behandeling van reuma/gewrichten en psoriasis.

Dineren met lokale wijnen

De keuken van het resort gebruikt zoveel mogelijk lokale producten bij de bereiding van hun gerechten uit de Cypriotische en Mediterrane keuken. De wijnkelder biedt een ruime keuze uit lokale wijnen zoals de Yerabelos uit de eigen wijngaard maar ook een selectie uit andere landen.

Algemene informatie

Ayii Anargyri Natural Healing Spa Resort ligt in het westen van Cyprus op circa 45 minuten rijafstand van de luchthaven van Paphos. De stranden van Latchi en Polis liggen op circa 20 minuten en het wijngebied Kathikas. Volg een van de 7 wijnroutes op Cyprus; zo voert de Laona-Akamas route vanaf Paphos langs wijngaarden met vooral de Xinisteri-druif die zorgt voor waarschijnlijk de beste witte wijnen van Cyprus.

Aanbod

Er is keuze uit verschillende type kamers. Ook Sulphur Spring Suites met aparte woonkamer en in de badkamer water uit de zwavel waterbron. Meer info/boeken ...