clairiere spahoel Vogezen

BIO & SPAHOTEL LA CLAIRIÈRE, VOGEZEN

In het noorden van de Elzas ligt het natuurpark van de Noordelijke Vogezen. Tussen de dalen en de bergen van dit prachtige stukje natuur ligt het pittoreske plaatsje La Petite Pierre. Aan de rand van dit stadje, tegen een beboste helling vindt u hotel La Clairière, een biologisch hotel met spa.

Het hotel telt 50 kamers en wellnesscenter. Hier komt u in een rustgevende sfeer helemaal tot ontspanning. In rijm met de omgeving staat respect voor de natuur, gebaseerd op de vier elementen water, vuur, aarde en lucht, hier centraal. Uw energie en weerstand worden op een natuurlijke manier gestimuleerd. De bio-estheticienne verzorgt u met diverse behandelingen, steeds op basis van natuurlijke producten. Verder heeft La Clairière een Engelse bar met biljart, een restaurant en een groot terras met zicht op de beboste heuvels.


In de natuur

Puur natuur is zeker het Natuurpark van de Noordelijke Vogezen dat op de lijst van Wereldnatuurreservaten van de Unesco staat. Je kunt wandelen of mountainbiken langs de bewegwijzerde routes in het natuurpark. De geuren en kleuren van bossen brengen je geest en lichaam tot rust.

La Petite-Pierre is een prachtig toeristisch dorpje in een schitterende bergachtige omgeving. Het plaatsje is een voormalige vestingstad die de Lotharingse hoogvlakte controleerde. Daarvan is de invloed nog merkbaar in de architectuur. De stad is opgebouwd uit twee afzonderlijke wijken: een modern gedeelte rond de hoofdstraat en de versterkte burcht op de top van de uitstekende rots. De stad groeide rond het kasteel van de graven van Lutzelstein, wat “kleine steen” (petite pierre) betekent in het Duits. Vandaag herbergt het kasteel de zetel van het Parc Naturel Régional des Vosges du Nord. Aan de rand van dit stadje, tegen een beboste helling vindt u hotel La Clairière.

Faciliteiten & aanbod

De spa van 950 m² beschikt over een tepidarium, Finse sauna, kleurensauna, stoombad, whirlpool, binnen- en buitenzwembad (30°), regendouche en relaxruimte met zicht op de Vogezen. Er zijn 6 behandelruimtes voor behandelingen maar ook kuren.

Meer info/boeken …