Salinental Bad Kreuznach

Bad Kreuznach, driemaal zout

bad kreuznachIn het prachtige dal van de rivier de Nahe ligt een van de mooiste kuuroorden van Duitsland, Bad Kreuznach. Het is een wellnessbestemming in vele opzichten. Niet alleen door de wellnessmogelijkheden in het kuurpark maar ook de vele restaurantjes in het gezellige centrum en de sportieve mogelijkheden die de omgeving biedt.

Zo ligt Bad Kreuznach in het Nahedal met zijn vele wijngaarden en zijn er in de omgeving diverse wandel- en Nordic Walking routes uitgezet. Van licht tot zwaar en van verschillende lengtes zodat het voor elk wat wils biedt. De Salinen-route is een lichte wandeling die voert van het kuurpark van Bad Kreuznach naar die van het nabijgelegen Bad Münster. Lopend langs de rivier de Nahe en het bijzondere Salinental kunt u genieten van het beschermde natuurgebied én de gezonde lucht inademen.

Salinental, het grootste inhalatorium van Europa

Oorspronkelijk gebouwd voor de zoutwinning zijn de gradeerhuizen in het Salinental tussen Bad Kreuznach en Bad Münster uitgegroeid tot een plek om te kuren. Het water uit de zoutbron wordt geleid langs de negen meter hoge gradierhuizen en zorgt voor een zoutnevel langs deze lange wanden. Heilzaam bij ademhalingsklachten maar ook voor de huid. De zouthoudende lucht stimuleert de doorbloeding van de longen en het zuurstoftransport op een geheel natuurlijke wijze. Het versterkt het immuunsysteem en werkt destressend. Een bijzondere ontspannende ervaring. Het voelt als een wandeling langs de zee.

In het Salinental zijn vijf salinen die zorgen voor het grootste openlucht inhalatorium van Europa. Daarnaast vindt u salinen in de kuurparken van Bad Münster en Bad Kreuznach. Bijzonder aan die in Bad Kreuznach is de vernevelingsbron. Tussen de twee salinen kan je zitten rondom de bron die het zoute nevel verspreid.

De Salinen zijn  dit jaar half maart geopend en sluiten afhankelijk van de weersomstandigheden eind oktober/begin november.

Zoutbaden en zoutgrotten

De zoutbronnen van Bad Kreuznach worden niet alleen gebruikt voor de salinen maar ook in het thermaalbad van de Crucinia Thermen. Het baden en bewegen in het zoute thermale water heeft vele gezondheidsvoordelen. Het zoute water maakt het bewegen van spieren en gewrichten minder belastend en ontspant de spieren. De baden zijn dan ook zeer heilzaam voor degenen met reumatische, spier- en gewrichtsklachten. En het zoutgehalte in het thermale water heeft een positieve werking bij huidklachten.

De zoutbaden zijn echter voor een ieder heilzaam. Het heeft een positieve werking op lichaam en geest en werkt destressend. In de Crucinia Thermen heeft u keuze uit twee binnenbaden met het 33 graden warme zoutwater en een zoetwaterbad van 30 graden. Er is ook een buitenbad met zoutwater en dan heeft u een prachtig uitzicht op de Kauzenberg. Regelmatig worden er aqua fitness lessen gegeven (deelname is inbegrepen in entreeprijs).

In de Crucinia Thermen bevinden zich ook een tweetal zoutgrotten. Het zout dat hier gebruikt komt niet uit een van de zoutbronnen van Bad Kreuznach maar van de Dode Zee. Het positieve effect van het zout kunt u hier ervaren in een sessie van 45 minuten. Met name bij klachten aan de ademhaling, huid maar ook bij allergieën, vermoeidheid, stress en slapeloosheid geeft het een positief effect.

Verbonden aan de Crucinia Thermen is het Crucinia Gezondheidscentrum. Onder dokterstoezicht kunt u hier speciale kuren en therapeutische behandelingen ondergaan. Medische baden met of zonder zout, zoutinhalingskuren, pakkingen, massages worden hier ondermeer aangeboden. Ter verlichting van klachten of ter preventie zoals een anti-stress kuur.

Radonstollen, al meer dan 100 jaar

Naast het zout is Bad Kreuznach bekend om haar Radonstollen. Ruim 100 jaar geleden werd Bad Kreuznach het eerste kuuroord ter wereld met radontherapie en wereldberoemd door de combinatie met het heilzame zoute water. In het bijzonder reumapatiënten hebben baat bij deze natuurlijke therapie. Alleen na bezoek van een kuurarts in het Gezondsheidscentrum is een kuur in de Radonstollen mogelijk.

Het Bäderhaus, een van de mooiste sauna’s van Duitsland

Voor de saunaliefhebber biedt Bad Kreuznach een van de mooiste sauna’s van Duitsland, het Bäderhaus, ook gelegen in het Kuurpark. Dit maakt Bad Kreuznach tot een plek maakt waar een ieder iets van zijn gading op wellnessgebied vindt. Verschillende sauna’s waaronder een edelsteen- en meditatiesauna, hamam, baden en wellnesscentrum voor massages en andere behandelingen vindt u in dit 4.000 m² grote wellnessparadijs.

Het Naheland, land van kuuroorden, wijn & natuur

Bad Kreuznach ligt aan de rivier de Nahe en het Naheland biedt naast de kuuroorden meer mogelijkheden om te ontspannen. De Nahe is minder bekend dan de Rijn maar niet minder romantisch en slingert door het prachtige heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. De wijngaarden ontdekken kan door de 130 kilometer lange bewegwijzerde wijnroute, de Nahe Weinstraβe, te volgen. Deze doet ook Bad Kreuznach aan en verbindt de belangrijkste wijndorpen.


Naast de vele wijngaarden biedt het landschap uitgestrekte bossen, machtige rotsen en de bergen van de zuidelijke uitlopers van de Hunsrück. In deze prachtige natuur zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet en een bijzondere manier om de natuur te ontdekken is per draisine. De draisine is het best te omschrijven als een fiets voor meerdere personen op het spoor. Het spoortraject voor de draisinen is 40 kilometer lang met 28 halteplaatsen om de bezienswaardigheden, wijngaarden en natuur langs de route verder te ontdekken.

Aanbod

  Booking.com