Oman, meer dan alleen woestijn

Oman, meer dan alleen woestijn

Als lid van Healing Hotels of the World en winnaar van vele awards waaronder Oman’s Leading (Spa) Resort gedurende vele jaren is het Six Senses Zighy Bay in Oman een bijzondere wellnessbestemming.

Zighy Bay is gelegen op het schiereiland Musandam met een kust die bekend is vanwege de fjorden en de dhow, de traditionele vissersbootjes. Naast het vissen worden deze nu ook gebruikt om de toeristen de prachtige natuur met de dolfijnen en schildpadden te laten bewonderen.

Het resort heeft ook voor het design een prijs gewonnen en niet voor niets. Daar waar ook mogelijk hebben de kamers maar ook de ruimten in de spa zicht op het zandstrand en de zee. De yoga-sessies worden gehouden op een van de daken van de spa en de gasten worden gestimuleerd blootvoets te lopen op de zandpaden in het resort. Het resort en de spa hebben een overduidelijk commitment naar de natuur. Dit komt tot uiting door het gebruik van lokale materialen tijdens de bouw maar ook door zo min mogelijk plastic te gebruiken.

Six Senses is een gerenommeerde keten van spahotels en -resorts en de Spa van het resort biedt 9 behandelkamers, 2 hammams en biedt holistische en ontspannende programma’s waarbij natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. De internationale therapeuten combineren oosterse en westerse technieken met leefstijlprogramma’s om alle zintuigen in balans te brengen. Het resort biedt diverse programma’s; van detox tot slaapverbetering en destressing.

Het resort ligt op circa 90 minuten van Dubai en er zijn verschillende manieren om bij het resort aan te komen. Uiteraard per auto maar meer spectaculair is al paraglidend vanaf de bergen.

Aanbod

Meer info/boeken ...