De eerste Vinotherapiespa in Bordeaux

De eerste Vinotherapiespa in Bordeaux

Deze eerste vinotherapie spa ter wereld werd geopend in 1999; Les Sources de Caudalie. Op circa 20 minuten ten zuiden van  de stad Bordeaux is het hotel prachtig gelegen tussen de wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte.

Ontdek de kracht van de druiven

De Vinothérapie Spa is gevestigd in een apart gebouw dat naadloos aansluit met de omgeving door het gebruik van natuurlijke materialen. Hier vindt u een binnen- en buitenbad, een tweetal ‘barrel baths’, hammam en een twintigtal behandelruimtes waar de producten van Caudalie worden gebruikt. Ervaar hier een Merlot pakking of de Caudalie Grand Facial.

Caudalie is niet alleen de naam van de Spa maar ook van een lijn van verzorgingsproducten voor gelaat en lichaam op basis van natuurlijke ingrediënten, met name druiven. De wijngaard in Bordeaux is de inspiratiebron voor deze lijn van anti-aging producten. Samen met een specialist op het gebied van wijnstokken, verbonden aan de Farmaceutische Faculteit in Bordeaux, doen zij onderzoek naar de werkzame stoffen om langer een jeugdig uiterlijk te behouden. Dankzij dit innoverend onderzoek is Caudalie marktleider in Frankrijk op het gebied van anti-aging producten.

Bij de ‘waterbehandelingen’ zoals de Vichy douche wordt water uit de nabijgelegen bron met een hoog gehalte aan mineralen en sporenelementen gebruikt. Deze bron is ook de naamgever van het hotel.

Bij Les Sources de Caudalie worden niet alleen vinotherapiebehandelingen aangeboden maar ook wijnproeverijen en kookworkshops.

Wellness op het bord

la-table-du-lavoir

Geniet van heerlijke gerechten uit het seizoen bij Restaurant La Grand’Vigne met een Michelin ster en terras of La Table du Lavoir, een restaurant in bistro-stijl. In La Cave vinden regelmatig wijnproeverijen plaats en de bar biedt een ruime keuze aan open wijnen. Of maak een keuze uit een van de 16.000 flessen uit de wijnkelder. Een rondleiding door het eigen wijnchâteau of bij een van de andere wijndomeinen in de omgeving regelt de receptie graag voor u.

Naast de wijngaarden is de stad Bordeaux zeker een bezoek waard. Deze hoofdstad van de wijn heeft een verscheidenheid aan gebouwen uit te 18de eeuw waarvan een aantal op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is ook de stad van de feesten zoals het 2-jaarlijkse Bordeaux Fête le Vin. Op 45 minuten ligt het best bewaarde geheim van de Bordeaux; Bassin d’Arcachon. Een prachtige baai die u met een speciale boot kunt ontdekken.

Meer info/boeken ...