Rimske Terme

Rimske Terme

Rimske Terme staat synoniem voor een tijdloze elegantie, hoge kwaliteit, warme gastvrijheid en unieke wellness. Het is gelegen op een heuvel in de prachtige omgeving van Rimske Toplice. De stad Rimske Toplice ligt in het hart van Slovenië, op slechts 100 kilometer van de hoofdstad Ljubljana (45 minuten).  De thermale waterbronnen zijn als sinds de Romeinen bekend en gewaardeerd. Rimske Terme is zelfs vandaag de dag beroemd vanwege het beste thermale water van Slovenië, frisse lucht, mooie paden in de omgeving en een gunstig klimaat.

Je voelt de Romeinse tijd bij elke stap die je zet in Rimske Terme, maar het meest in het historisch gedeelte. Er is keuze uit meerdere baden met gezond thermaal water, dat vanaf 1000 meter diepte en met een temperatuur van 39 graden aan de oppervlakte komt. Het thermale water is rijk aan mineralen die een gunstige invloed hebben op de gezondheid, met name bij: reumatische aandoeningen, aandoeningen van het bewegingsapparaat, orthopedische aandoeningen en aandoeningen na orthopedische operaties. Een bezoek aan het medisch centrum wordt aanbevolen aan iedereen die chronische of acute gewrichtspijn, rugklachten, ademhalingsproblemen heeft of herstellende is van een blessure.

Wellness Center Amalia biedt unieke massages en rituelen maar ook een saunagebied en fitness- en cosmeticacentrum met kapper.

Rstaurant Sofija staat bekend staat om zijn lokale en internationale gerechten. Het menu is een combinatie van seizoenen en verse ingrediënten uit de regio en op de wijnkaart staan topwijnen uit Sloveense wijnregio’s.

In de omgeving kan je de historische bezienswaardigheden verkennen, het leven van stadscentra zoals Laško ontdekken of een wandeling maken naar een nabijgelegen eco-boerderij of door de nabijgelegen heuvels.

Aanbod

Rimske Terme biedt diverse kuren van een thermaal verblijf inclusief toegang tot de thermen en een activiteitenprogramma tot kuren voor fibromyalgie en de wervelkolom onder medische begeleiding. Meer info/boeken ...

Het is ook mogelijk te verblijven zonder behandelingen. Meer info/boeken ...