Ervaar de Catalan Way of Life tijdens een Wellbeing Retreat

Ervaar de Catalan Way of Life tijdens een Wellbeing Retreat

Catalonië heeft zo veel meer te bieden dan een stedentrip naar Barcelona of een strandvakantie aan de Costa Brava. Deze regio is geknipt voor een Wellbeing Retreat met de heerlijke keuken, wellnessmogelijkheden en de verscheidenheid aan interessante steden, pittoreske dorpen, Romeins en Middeleeuws erfgoed, natuur en cultuur.

Wellbeing aan de Costa Brava

Denk aan de Costa Brava niet alleen aan een strandvakantie in een wellnesshotel maar combineer dit bijvoorbeeld met een bezoek aan een van de wijngaarden in de Empordà en een speciale mindfulness-sessie aan strand of forest bathing-sessie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

De Empordà is de wijnregio van de Costa Brava en je kan hier niet alleen wijn proeven of picknicken maar ook yoga beoefenen tussen de wijnranken. Verblijf in een van de appartementen op een wijnboerderij, ontbijt met honing en eieren van de eigen boerderij, volg een yoga- of mindfulness-sessie en leer meer over het maken van wijn tijdens een rondleiding.

 

Op het programma mag niet ontbreken een bezoek aan Girona met de Joodse wijk en gastronomische restaurants, het pittoreske Cadaques en Figueres met het Dalí -museum. Bekijk onze selectie van wellnesshotels in deze regio en neem contact met ons op voor een Wellbeing Retreat op maat.

Wellbeing tussen Barcelona en Tarragona

De streek tussen Barcelona en Tarragona kenmerkt zich door de kust met badplaatsen als Sitges en Calafell. In het achterland vind je de wijngaarden van de Penedès, vooral bekend door de cava, en van de Priorat waar krachtige rode wijnen worden geproduceerd.

Wandel of fiets door de wijngaarden van de Penedès, stop voor bezoek aan een wijngoed met proeverij en proef de Catalaanse keuken in een van de restaurants. In de Ebro Delta kan je een boottocht maken naar de mosselbanken en oesterkwekerij. Proef deze lekkernijen in een van de restaurants aan zee of bij het restaurant van een van de kwekerijen midden in de Delta.

 

Bijzonder in deze regio zijn de Castellers, de menselijke torens. Elke stad in deze regio heeft wel een of meerdere Castellers-groepen en in de periode mei-november treden zijn op tijdens een van de vele evenementen. Deze traditie om menselijk torens te bouwen is zeer bijzonder om te zien en je kan in Vilafranca deelnemen tijdens een training.

Neem contact met ons op voor een voorstel op maat!

  • Vul een waarde groter dan of gelijk aan 1 in.