Yoga voor soepele spieren

Er bestaan nog veel misverstanden over yoga. Het is zweverig en je moet er lenig voor zijn. Niets is minder waar. Yoga biedt een combinatie van kracht, flexibiliteit en balans.

Soepelere en krachtige spieren

Tijdens yoga-oefeningen zoek je de spanning in je lichaam op. Bij de een is dat de heupen, bij een ander de nek en schouders. Door het doen van de oefeningen maak je dat gebied soepeler.

Er zijn oefeningen die de spieren leniger maken maar ook steviger. Regelmatig hoor je bijvoorbeeld dat de oefening die je op dat moment doet, zorgt voor stevigere billen en benen of bij een andere voor de armen, tegen de zogenaamde ‘kipfileetjes’. Wellicht ook ter aanmoediging om het vol te houden maar het werkt.

De oefeningen zijn thuis ook goed te doen. Koop een yogamatje en doe bijvoorbeeld elke ochtend de Zonnegroet om de spieren in je stijve lijf op te warmen. Of de oefeningen voor je nek en schouders. We zitten steeds vaker achter de computer en deze spieren soepel houden, helpt ernstige klachten te voorkomen.

Bewust van de werking van je lichaam

Yoga leert je vooral je bewust te zijn van je lichaam. Je krijgt controle over je lichaam en leert naar je lichaam luisteren. En de yoga-oefeningen geven je de handvaten om eventuele pijntjes en ongemakken te verhelpen.

Lees meer over yoga …

Yoga DVD’s en meer …