Myconian resorts op Mykonos

Myconian resorts op Mykonos

Chora, of Mykonos-Stad, is de hoofdstad van Mykonos. Het is een zeer sfeervolle stad met een oude haven waar je een glas wijn kunt drinken op een van de terrasjes. Wandel door de nauwe steegjes en bezoek de wijk Alefkandra dat ook wel Klein-Venetië wordt genoemd omdat de fundering van de meeste huizen in zee staat. In de meeste huizen zijn nu tavernes en bars gevestigd.

In het binnenland kan je in het sfeervolle dorpje Ano Mera een 16-eeuws klooster bezoeken en het dorp is omringd door wijngaarden en wijnboerderijen waar je terecht kunt voor een wijnproeverij. Maak ook een dagtrip naar het kleine eiland Delos, een van de fraaiste nederzettingen uit de Griekse oudheid. Bezoek hier het heiligdom van Apollo, de agora van Delians, het colussus van Maxians en de leeuwen van Delos.

Wie wil genieten van een zonvakantie in een idyllisch landschap zit op Mykonos zeker goed met een verblijf in een van de Myconian resorts. Deze 9 resorts zijn prachtig gelegen, hebben uitstekende Thalasso Spacentra en gourmetrestaurants en staan bekend om de uitmuntende service.

Yoga, pilates en wellness op Mykonos

Naast de Thalasso Spacentra bieden de resorts groepsessies yoga, pilates en wellness coaching, die zowel binnen als buiten worden gehouden. De lessen worden gegeven voor diverse niveaus, van beginnerslessen tot gevorderde sessies. Ook is het mogelijk een privéles te boeken. In de Ambassador worden bovendien regelmatig yoga retreats georganiseerd met docenten van wereldtopniveau.

Myconian Resorts bij Chora, Elia Beach en Platis Gialos

Op een heuvel vlak buiten Chora liggen de  drie hotels Myconian Korali, Kyma en Naia, allen met hun eigen karakter en stijl. Zo onderscheidt Myconian Korali zich door de onbegrensde gastvrijheid, de focus op haute cuisine en het verbluffende uitzicht over zee. Het hotel ligt in de heuvels en kijkt uit over de historische haven van Chora. Binnen enkele minuten ben je in de gezellige cafés of tavernes van Little Venice, de winkelstraatjes of kun je je in het nachtleven storten.

In de Satori Thalasso Spa kan je je laten verwennen met traditionele massages of de laatste trends onder de wellnesstherapieën ondergaan. Ook kan je gebruik maken van de vijf therapeutische zwembaden en de sauna.

Bij Platis Gialos ligt de Ambassador, lid van Relais & Châteaux en bij Elia Beach zijn er zelfs vijf resorts. Naast de twee exclusieve all-villa resorts Myconian Villa Collection en Myconian Avaton Boutique Design Resort het Myconian Utopia Resort,  lid van Relais & Châteaux, de Royal Myconian en de Myconian Imperial.

Het Myconian Imperial Resort biedt drie geweldige restaurants waaronder een sushi-restaurant en vanzelfsprekend een prachtig thalasso spacenter.

Aanbod

Boek een pakketreis naar het Myconian Ambassador. Meer info/boeken ...

Of liever verblijven in het Myconian Korali? Meer info/boeken ...

Het Myconian Utopia is lid van Relaix & Château en staat garant voor een unieke culinaire ervaring. Meer info/boeken ...