Wellness in de woestijn

Wellness in de woestijn

Wellness midden in woestijn. Dat bieden de Golfstaten op het Arabisch Schiereiland zoals Oman en de Verenigde Arabische Emiraten met o.a. Abu Dhabi, Dubai en Ras Al Khaimah.

In dit gebied vindt u bijzondere wellnessresorts zoals het Ritz Carlton Ras Al Khamh, Al Wadi Desert welke gelegen is midden in de woestijn van het natuurreservaat Wadi Khadeja. Gazellen, antilopen en uiteraard kamelen bevolken dit deel van de woestijn. Het resort is gebouwd in de traditionele architectuur van de Nomaden en in de Spa vindt u een bijzonder en groot Rainforest Experience, een hydrotherapiecircuit met 16 verschillende warmte en waterbelevenissen.

The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Wadi Desert ligt op een uur rijden van Dubai in Ras Al Khaimah. Dit Emiraat is nog vrij onbekend maar wordt wel de parel van de Emiraten genoemd vanwege de prachtige landschappen met zowel woestijn, bergen als vruchtbare velden.

In de woestijn van Dubai ligt Al Maha Desert Resort & Spa met suites in bedoeïnenstijl in een beschermd reservaat. De Jamilah Spa biedt een ruime keuze aan behandelingen en je kan gebruik maken van het zwembad, sauna, stoombad en jacuzzi.

Anantara Qasr Al Sarab Desert Resort ligt in de Liwa-woestijn, een van de grootste aangesloten zandwoestijnen ter wereld. Dit luxe resort is gebouwd in een paleisachtige villastijl en de Anantara Spa is ontworpen in traditonele Arabische stijl. Ook hier een ruim aanbod aan behandelingen en hamam, jacuzzi, stoombad en ijskamer als faciliteiten.

De resorts bieden speciale activiteiten zoals nature walks, boogschieten, valkenjacht en woestijnsafari’s.