Wellness dichtbij in Duitsland

Wellness dichtbij in Duitsland

Druk, druk, druk … Iedereen heeft er wel eens last van. Zowel mentaal als fysiek ontspannen is dan belangrijk. De regio Rheinland-Pfalz is dan een heerlijke wellnessbestemming: ontspannen in een omgeving vol natuur op 4 uur rijden van Nederland. Naast interessante steden en mooie (wijn)dorpen zijn er volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Er is een ruim aanbod van routes; langs de rivieren, door de bossen, over de heuvels of de Limesroute langs Romeinse nederzettingen.

In deze regio is wellness een traditie van meer dan 2000 jaar. Al in de tijd van de Romeinen werd voor ontspanning een bezoek gebracht aan een van de thermen of badhuizen. Deze 2000 jaar oude traditie is vertaald naar de tijd van nu met het aanbod in de wellnesshotels en kuuroorden.

Wellnesshotels en kuuroorden in Rheinland-Pfalz

In Rheinland-Pfalz vind je zowel kuuroorden als wellnesshotels. Wellnesshotels met klein tot groot wellnesscentrum en vaak in handen van een familie. De keuze is gevarieerd en enkele hotels bieden naast behandelingen een vitaal programma met allerlei activiteiten. Aquagym, yoga, begeleide wandelingen maar ook tai chi en workshops.

Bekende kuuroorden in dit gebied zijn o.a. Bad Ems, Bad Bertrich en Bad Kreuznach.

bad ems

Wellness & Wijn

Niet alleen voor wellness maar ook voor wijn is dit een goede bestemming. Je vindt hier de meeste wijngebieden van Duitsland. De Moezel, de Rijn met de Romantische Rijn en de Rheingau maar ook de Ahr, Nahe, Rheinhessen en de Pfalz. Dat Wellness & Wijn een goede combinatie is, wisten de Grieken en de Romeinen vele eeuwen geleden al. In die tijd werden de eerste wijngaarden aangelegd en de eerste thermale baden gebouwd. Vele eeuwen later wordt wijn & wellness ook steeds vaker gecombineerd. Niet alleen met het drinken van een glas wijn maar ook door de druif te gebruiken in wellnessbehandelingen. En waar kan je deze vinotherapie beter ervaren dan in een wijngebied.

Een aantal gebieden in deze regio hebben we uitgelicht. 

Ontdek de Vulkaaneifel en Moezel

Ontdek de oorspronkelijke levenskracht van de aarde tijdens uw verblijf in de Vulkaaneifel. Een prachtig gebied met schitterende natuur en de karakteristieke maren. Heerlijk bewegen in de natuur, of dit nu wandelen, fietsen of bij sneeuw wintersporten is, het hoort bij een wellnessvakantie. Even je hoofd leeg maken en genieten van de natuur.

De Vulkaaneifel staat ook bekend om de kloosters en burchten waar regelmatig middeleeuwse festivals georganiseerd worden en ten zuiden ligt de Moezel. Het kuuroord in dit gebied is Bad Bertrich, bekend om de Glauberzoutthermen en op slechts 10 minuten rijden van de Moezel. Verblijf in een van de mooie wellnesshotels in de Vulkaaneifel of Moezel. Verblijf bijvoorbeeld in Lifestyle Resort Zum Kurfürsten in Bernkastel-Kues. Of boek een van de arrangementen bij Park Plaza Trier en ontdek deze oudste stad van Duitsland. Het hotel ligt aan de rand van de voetgangerszone en op loopafstand van bezienswaardigheden zoals de Dom en Porta Nigra.

Het Naheland

In dit gebied liggen de drie kuuroorden Bad Kreuznach, Bad Münster en Bad Sobernheim. Deze laatste is bekend om het blotevoetenpad en als Felke-kuurplaats.  Bad Kreuznach wordt wel een van de mooiste kuuroorden van Duitsland genoemd en biedt verschillende kuur- en wellnessmogelijkheden rondom zout. Het water uit de zoute bron wordt gebruikt in het thermaalbad in het kuurpark maar ook in de Gradierhuizen in het Salinental.  Als u langs de Nahe wandelt van Bad Kreuznach naar Bad Münster, een wandeling van ruim een uur, komt u langs dit grootste openluchtinhalotorium van Europa.

De Nahe slingert door het prachtige heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. De wijngaarden ontdekken kan door de 130 kilometer lange bewegwijzerde wijnroute, de Nahe Weinstraβe, te volgen.

De Pfalz – woud, wijn & wellness

De Pfalz is een streek met een mild klimaat en een landschap dat doet denken aan Toscane met de glooiende wijnheuvels en uitgestrekte bossen. In het voorjaar kleurt de omgeving roze door de amandelbloesem en in de herfst lijkt het alsof het landschap een beetje aangeschoten is. De wijngaarden verkleuren en zijn er wijnfeesten. Er wordt wel gezegd dat uit de Pfalz de beste Duitse wijnen vandaan komen. In de Pfalz vindt u een van de oudste wijnroutes, de Deutsche Weinstraße. De route loopt door het wijngebied van de Pfalz, soms dicht langs het Pfälzer Wald, soms iets verder weg door het heuvellandschap. De 85 km lange Weinstraße voert van Bockenheim naar Schweigen-Rechtenbach langs dorpen zoals Bad Dürkheim bekend om het grootste wijnvat en het grootste wijnfeest ter wereld, de Dürkheimer Worstmarkt.

Verblijf hier in 4*S Kurpark Hotel Bad Dürkheim. Een mooi hotel gelegen aan het kuurpark met om de hoek het gezellige centrum. Boek een van de arrangementen, van een romantisch arrangement tot een vitaalweek!

De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen en er zijn dan ook goed bewegwijzerde wandel- en fietswegen die door de wijndorpjes en over de wijnbergen naar de burchten en ruïnes leiden. Een van de bekendste wandelroutes is de 153 kilometer lange Pfälzer Weinsteig. Onderweg kunt u stoppen bij een van de wijndorpen of restaurants zoals Restaurant Buschmühle in Burrweiler, een prachtige plek voor de zondagslunch met bijvoorbeeld de Pfälzer Platte, een regionale specialiteit met zuurkool.

Kuuroorden in de Pfalz zijn naast Bad Dürkheim met de Gradierwerken Bad Bergzabern met het thermaal bad. Een leuke plek om hier te verblijven is het Schlosshotel Bergzaberner Hof

Aanbod

   Booking.com