Bad Schandau – Saksen

Bad Schandau - Saksen

Bad Schandau is schilderachtig gelegen in het Elbedal op slechts 40 km van Dresden. Sinds 1920 is het een erkend kuuroord met een breed aanbod aan gezondheidsvoorzieningen. Naast een thermaalbad worden hier behandelingen aangeboden volgens het holistisch concept van Kneipp.

Toskana Therme Bad Schandau

Neem een duik in het thermale water en ervaar de ontspanning en de combinatie van geluid, kleur en licht van de Liquid Sound. Een bijzondere ervaring waar de Toskane Thermen bekend om zijn. Bijzonder zijn ook de concerten die er regelmatig worden gehouden zoals een speciaal volle maan concert maar ook yogalessen met gratis toegang voor gasten van de Elbresidenz.

Naast het thermen-deel met binnen- en buitenbad, kinderbad, whirlpool en de Liquid Sound Tempel biedt de Toskana Therme een saunalandschap met verschillende sauna’s zoals een Erzsauna, Panoramasauna en Schwitzsube. Ook is er een ruim aanbod van wellnessbehandelingen.

De omgeving van Bad Schandau, het oudste kuuroord van de Sächsische Schweiz, nodigt uit tot wandel- en fietstochten zoals over de populaire Malerweg of de Elbradweg. Volg ook de Saksische Weinstraße langs wijngaarden en pittoreske wijndorpen zoals Radebeul en Meissen aan de Elbe. Meissen is ook bekend van de porcelein en de Porzellan Manufaktur Meissen kan je nog steeds bezoeken.

Naast de thermen ligt het 5*-hotel Elbresidenz Bad Schandau. Prachtig gelegen aan de Elbe en met op het dak een spa aan van 1600 m².

Meer info/boeken ...