Wintersport en wandelen in de bergen van Zuid-Tirol

Wintersport en wandelen in de bergen van Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol liggen de Dolomieten, een magnifieke omgeving voor wintersport en in de zomer wandelen en fietsen. De Dolomieten zijn toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst door de geologische ontstaansgeschiedenis en de schitterende natuur met hoge pieken, diepe dalen en glooiende heuvels. De Dolomieten hebben ook een veelzijdig ecosysteem dat rijk is aan botanische en geologische bijzonderheden. Bovendien leven hier nog zeldzame diersoorten.

Een bijzondere gebied voor wintersport dat zich vooral richt op families en stellen met een focus op goed eten.

zuid-tirol hiking

Ski- en wandelgebieden

Het ski- en wandelgebied Merano 2000 ligt op 10 minuten van Meran0. Ontspan in een van de wellnesshotels of in de thermen na een dag in de buitenlucht. Op de pagina over Merano zijn enkele hotels en chalets uitgelicht.

Vlakbij Brixen ligt het Gitschberg Jochtal met diverse wellnesshotels en Alta Badia is een groot skigebied dat vooral geschikt is voor beginners. Een goede keuze om te verblijven is Hotel La Majun. A home away from home is hun slogan. Prachtige hotelkamers, heerlijk eten en een goed glas wijn kan je drinken in de wijnbar met 400 wijnen. In de spa kan je na een dag in de buitenlucht ontspannen met o.a. binnenzwembad, sauna’s, stoombaden en buitenjacuzzi. De skiliften naar Dolomiti Superski (Alta Badia) zijn tegenover het hotel.

Op de skihellingen van Alta Badia vindt een bijzonder event plaats: Sommeliers on the slopes. Terwijl je geniet van de prachtige natuur van de Dolomieten, een Unesco werelderfgoed, bezoek je twee verschillende berghutten. Hier proef je de wijnen van Zuid-Tirol onder begeleiding van een sommelier. Je wordt verder begeleid door een ski-instructeur tijdens dit bijzondere event.

In Zuid-Tirol vind je op 3200 meter hoogte het hoogst gelegen hotel in de Alpen, Gletscher Hotel Grawand. De kabelbaan stopt in dit hotel dat ligt in het skigebied van Senales. Een ideale plek voor de wintersportliefhebber. Met wellnesscentrum en geniet van Zuid-Tiroolse specialiteiten in het restaurant. Meer info/boeken ...