Bad Dürrheim – Zwarte Woud

Bad Dürrheim - Zwarte Woud

De aanwezigheid van het zouthoudend bronwater als het prikkelarme bergklimaat en de lage luchtvochtigheid hebben ervoor gezorgd dat Bad Dürrheim zowel een geneeskrachtige zoutwaterkuuroord als klimaatkuuroord is.

Uit de 320 m diep gelegen zoutlagen van Bad Dürrheim wordt zouthoudend water van circa 27% gewonnen. Dit wordt teruggebracht tot 3-7% voor de baden. De heilzame water ontlast spieren en gewrichten, versterkt het cardiovasculaire systeem, maakt de luchtwegen vrij en werkt positief op de regeneratie van de huid.

Solemar Therme

De Solemar Therme biedt op 12.000 m² een badlandschap met o.a. 13 binnen- en buitenbassins met verschillende watertemperaturen, whirlpools en Kneipp-bassins. In de grote Schwarzwald Sauna zijn zeven verschillende sauna’s met temperaturen tussen 45 en 90 graden. De Dode-Zee-zoutgrot is de plek om heerlijk te ontspannen in de zuivere lucht in combinatie met klank- en lichteffecten.

Ook is er een wellnesscentrum voor ontspannende behandelingen en het gezondheidscentrum biedt therapeutische en kuurbehandelingen.

Verblijf in Bad Dürrheim

Verblijf in een van de appartementen van Parkblick of een van de hotels. Het Best Western Soleo am Park ligt aan het Kuurpark in het centrum en Hotel Waldeck Spa aan de rand van Bad Dürrheim.

Meer info/boeken ...