Zumba, dé fitnesstrend!

Salsa, Merengue of Cumbia … Opgezweept door het ritme van de muziek doe je je workout welke een combinatie van oefeningen en Latijnse dans is. Het is fun en voelt niet als een workout en daarin ligt ongetwijfeld het succes van Zumba.

Zumba wordt wel gezien als een van dé fitnesstrends voor 2012; je komt het dan ook steeds vaker tegen in fitnesscentra maar ook bij wellnesshotels met een activiteitenprogramma. Zumba is een ‘total body workout’ die je conditie verbetert terwijl je 500 tot 1000 calorieën per uur verbrandt.

Zumba, ook voor thuis

Wil je liever thuis trainen of de pasjes oefenen voor je naar een groepsles gaat? Dit kan met Zumba Fitness. Een set DVD’s met verschillende workouts; de Basics met de basisoefeningen, de 20-minuten Express, Cardio Party en de Sculpt & Tone. Met de Zumba Toning Sticks verbrand je meer calorieën, verstevig je je lichaam extra en de extra DVD Flat Abs zorgt voor een plattere buik. Ideaal om thuis een workout te doen. Ook als je weinig tijd hebt; de 20-minuten Express of de Flat Abs zijn een aanrader.

Sculpt & Tone

De combinatie van cardio- en weerstandstraining met oefeningen die de spieren verstevigen, zorgen ervoor dat je er niet alleen slanker maar ook steviger wordt. Je buik wordt steviger en met de speciale Sculpt & Tone en Flat Abs oefeningen zijn de zwembandjes of zoals de Engelsen zeggen de ‘muffin’ boven je broek zo weg.

Zumba DVD’s en voor Wii …