Een perfect kopje thee ...

Thee is bezig met een comeback. Voor de Tweede Wereldoorlog dronken we gemiddeld 200 liter thee per jaar terwijl we op dit moment maar op de helft zitten. Maar het drinken van thee is sterk in opmars. Theewinkels maken steeds vaker deel uit van het straatbeeld en sinds een paar jaar is er ook een nieuw beroep; de theesommelier.

De nieuwe SPECIAL.T van Nestlé zal wellicht een bijdrage leveren aan de populariteit van het drinken van thee.

De bijzondere theesoorten van SPECIAL.T: zwart, wit, groen, rood en blauw

Tijdens hun zoektocht in bekende theelanden zoals China, India, Sri Lanka, Zuid-Afrika en Japan kwamen de thee-experts van Nestlé vele bijzondere theesoorten tegen. Deze zoektocht resulteerde in 25 bijzondere theesoorten met naast de bekende zwarte en groene thee ook witte en zelfs blauwe thee.

Deze blauwe thee of Oolong is in Europa nog vrij onbekend en komt oorspronkelijk uit China en Taiwan. De thee is half-geoxideerd en zit daarmee tussen de zwarte en groene thee is. De rode thee Rooibos en biologische theeën maken het assortiment van SPECIAL.T compleet. We hebben een selectie gemaakt …

Genmaicha – Groene T. met geroosterde rijstkorrels
Japanse specialiteit die groene thee combineert met geroosterde en gepofte rijst

Oolong Fujian – Blauwe T.
Deze blauwe Oolong-thee met mooie, zacht gerolde blaadjes heeft een intens en vol aroma van koekjes.

Verbena Citrus – biologische infusie
Een gebalanceerde samenstelling van biologische theeplanten: verveine, gember, zoethout en venkel. Fluweelzacht en fris parfum met extracten van sinaasappel en kaneel.

Blue Berry Muffin – geparfumeerde zwarte thee
De heerlijke aroma’s van bosbessenmuffin, gecombineerd met geparfumeerde zwarte thee. Voor speciale momenten zoals een brunch.

Perfect geoogst, bewaard en gezet

Er is alles aan gedaan voor het perfecte kopje thee. Dat begint al bij de oogst; de theeblaadjes voor SPECIAL.T worden geoogst precies op tijd en met de hand geplukt. Het zorgvuldige proces van oxidatie zorgt vervolgens voor een heerlijk bouquet van de thee. Theeblaadjes zijn kwetsbaar en kunnen worden aangetast door lucht, licht of vocht. Door het te verpakken in capsules worden de theeblaadjes van SPECIAL.T perfect bewaard.

Tenslotte nog het zetten van de thee op de juiste temperatuur.

Juiste temperatuur voor elke thee

Net zoals bij de bekende Nespressso is er een speciale theezetmachine voor de SPECIAL.T capsules. Met deze machine wordt elke thee op de juiste temperatuur gezet zoals bijvoorbeeld 80°C  voor groene en witte thee. Doordat de machine de capsule herkent, wordt het perfect gezette kopje thee gezet. Met de juiste temperatuur én infusietijd.

De SPECIAL.T machine zuivert ook het water en zodra een bepaald aantal capsules zijn besteld, ontvangt u een nieuwe filter.

Een prachtige machine en een lekker kopje thee maar we hebben toch een vraag; is er nog plek op het aanrecht? Er zijn waterkokers met temperatuurregelaar en deze zorgen in ieder geval voor de perfecte temperatuur voor de verschillende soorten theeën.

Zelf ervaren?

Nieuwsgierig geworden naar dit perfecte kopje thee? Vanaf 25 oktober is de SPECIAL.T te proeven in de Nespresso Boutique aan de P.C. Hooftstraat te Amsterdam.

De machine en capsules zijn exclusief te koop via de SPECIAL.T-website. Er is een introductieaanbieding voor de SPECIAL.T machine vanaf € 89 met een gratis doos van 40 capsules en 2 SPECIAL.T kop en schotels. Deze aanbieding is geldig tot eind december 2012.

De normale prijs van een capsule is € 0,39 en wordt verkocht in verpakkingen van 10 capsules.

Lees ook ons verhaal over de gezondheidseffecten van de verschillende soorten theeën.